Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή, εκτιμώντας ότι «πλησιάζει η ώρα της μεγάλης νίκης» και ότι «ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές».

«Η ελπίδα έρχεται σε μια Ελλάδα που σήκωσε το ατελείωτο βάρος μιας πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης.  Τώρα η Ελλάδα σηκώνεται όρθια. Γυρίζει σελίδα. Η στρατηγική του φόβου έχει πέσει στο κενό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα δεν φοβάται. Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά του παρέα. Όσο και αν κραυγάζει το σύστημα της διαπλοκής. Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη. Παίρνει τη ζωή του στα χέρια του».

«Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση οι κήρυκες της πολιτικής των μονόδρομων. Αυτοί που ξέχασαν και έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα. Ας το πάρουν απόφαση. Ο λαός δεν περιμένει πια τίποτα από αυτούς.  Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν. Δεν μπορούν πια να τον κρατήσουν σκυφτό», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει πια κανένας λογικός άνθρωπος σε ολόκληρη την Ευρώπη που να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και πρέπει να αποπληρωθεί στο σύνολό του.

Ο μόνος που έχει απομείνει να το ισχυρίζεται αυτό. Ο μόνος που έχει απομείνει να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ.  Ο μόνος που θέλει να πιστεύουμε ότι η ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση του λαού στις εκλογές αυτές, θα προκαλέσει αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα και πιστωτικό γεγονός. Είναι δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που, ευτυχώς για την Ελλάδα, σε λίγες μέρες από σήμερα φεύγει και μας αδειάζει τη γωνιά. Και λέω ο μόνος γιατί σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και στη χώρα μας τον διαψεύδουν κάθετα και κατηγορηματικά. Και τον αφήνουν μόνο του, στην ερημιά του λαϊκισμού. Και της βαριάς πολιτικής ήττας που τον περιμένει».

«Το χειρότερο για τον κ. Σαμαρά», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι τον διαψεύδουν πια, αυτοί στους οποίους στήριζε τις του ελπίδες για να διασωθεί».

«Δεν ξέρω αν όλες αυτές τις μαχαιριές, από τους δικούς του ανθρώπους θα τις αντέξει ο κος Σαμαράς. Αυτό όμως που σίγουρα δε θα αντέξει είναι να βγαίνουν και οι δικοί του άνθρωποι, ο ίδιος ο υπουργός του των Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Στουρνάρας και να τον διαψεύδουν», τόνισε και συνέχισε:

«Και έτσι, όλο το επιχείρημα φόβου και η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα που προσπάθησε να επιστρατεύει ο κ. Σαμαράς, για να διασωθεί πολιτικά, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Έχει τιναχτεί στον αέρα».

«Αλήθεια, τι ήττα είναι για έναν πρωθυπουργό, να δηλώνει από το καφενείο της Βουλής ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ,  δεν θα μείνει ευρώ στην Ελλάδα.  Τόση απελπισία. Τόσος πανικός μπροστά στην επερχόμενη πολιτική ήττα. Και αυτά να τα λέει ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα δηλώνει στην προεκλογική του εκστρατεία ότι με την Ελλάδα δεν παίζει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι ο κ. Σαμαράς ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού «για να συνεχίσει τον δρόμο της λιτότητας» και τον κατηγόρησε ότι «κρύβει την αλήθεια»

«Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν περιμένει από αυτόν που δυόμισι χρόνια έλεγε ψέματα, να πει την αλήθεια τώρα, δέκα μέρες πριν τις εκλογές.  Άλλωστε την αλήθεια την ξέρει πολύ καλά. Και την απόφασή του την έχει ήδη πάρει.  Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές», σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για ένα «διαφορετικό κλίμα στην Ευρώπη σε σχέση με το 2012», τονίζοντας ότι «σήμερα όλοι δείχνουν ήρεμοι απέναντι στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν λέμε ότι ο δρόμος μας θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Δεν λέμε ότι όλοι θα μας ανοίξουν με την μια τις πόρτες. Διεξάγεται μία σκληρή σύγκρουση στην Ευρώπη.

Λέμε, όμως, ότι τώρα πια είναι σαφές. Η Αριστερά ζητά την εμπιστοσύνη και την στήριξη του λαού για να διαπραγματευτεί. Να διαπραγματευτεί αποφασιστικά. Σθεναρά και με πείσμα», συμπλήρωσε.

«Εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν είμαστε μέρος του διαπλεκόμενου χθες. Δεν υπογράψαμε αμαρτωλές συμβάσεις. Δεν παίρναμε επι χρόνια προμήθειες στα κομματικά μας ταμεία από Γερμανικές -και άλλες- εταιρείες. Δεν δώσαμε ποτέ αντιπαροχή την πολιτική μας στήριξη σε Μέσα ενημέρωσης. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε την Ελλάδα τόσα χρόνια. Γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το κατεστημένο. Θέλουμε να συγκρουστούμε με το 2009 και με τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση, με τη σαπίλα του συστήματος», τόνισε.

Επαναλαμβάνοντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ξέροντας ότι κάποιοι θα πούνε, να, ο Τσίπρας βγαίνει στο μπαλκόνι και τάζει.  Δεν τους φοβόμαστε. Αυτά που εξαγγέλλουμε δεν είναι παροχές. Είναι τα στοιχειώδη για να κρατηθεί μια κοινωνία στα πόδια της».

«Ο ελληνικός λαός ζητά, όχι να έχουμε το μαγικό ραβδί. Ενδεχομένως να κρατάμε κανένα ρόπαλο ζητά», είπε και συμπλήρωσε:

«Ζητά μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, να γίνει η Ελλάδα επιτέλους μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Με νόμους. Με θεσμούς. Με κανόνες. Και θα γίνει. Θα γίνει μία κανονική χώρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται να κυβερνήσει στοχεύοντας στη νομή της εξουσίας. Δεν έρχεται να βολευτεί και να στρογγυλοκάτσει στις υπουργικές καρέκλες και τα διοικητικά πόστα. Δεν ερχόμαστε να αναλάβουμε προνόμια, ερχόμαστε να καταργήσουμε προνόμια», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με αίσθημα ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που θα μας ψηφίσουν. Δεν θα είμαστε κυβέρνηση μιας μόνο παράταξης. Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Και θα ασκήσουμε την πολιτική μας επιδιώκοντας σταθερά, και σε κάθε βήμα, τον κοινωνικό διάλογο και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε: «Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Δεν υπάρχει φόβος, υπάρχει οργή, αγανάκτηση, αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα προχωράει σε μία Ευρώπη που αλλάζει».

Διαβάστε επίσης:

 

Ο Αλέξης Τσίπρας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ