Γκιόκας: Ανοχή ζητάει ο ένοχος

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με το ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κυβερνήσεις που δεσμεύονται για τον ίδιο δρόμο».

«Καμία ανοχή δε μπορεί να υπάρξει σε κυβερνήσεις που δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν τον ίδιο δρόμο που μας έφερε έως εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιόκας και συνέχισε:

«Το 2012», πρόσθεσε, «που τέθηκε το ερώτημα και τότε για συμμετοχή ή ανοχή του ΚΚΕ σε μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τι συζητάγαμε τότε; Συζητάγαμε αν αυτή μία κυβέρνηση θα καταργούσε με έναν νόμο από την πρώτη μέρα μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους».

Εμείς και τότε λέγαμε και πήραμε το πολιτικό κόστος, αρνούμενοι να συμμετέχουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ να και τα διατηρήσει αυτά δεν θα τα κάνει γιατί είναι δεσμευμένος στην Ε.Ε. που φέρνει τα μνημόνια.

«Σήμερα, δύο χρόνια μετά», συνέχισε, «που έχει κυλήσει νερό στο αυλάκι και υπάρχει πείρα, υπάρχουν έστω και αυτές οι διακηρύξεις που υπήρχαν το 2012; Ολα αυτά έχουν πάρει περίπατο».

Σύμφωνα με τον κ. Γκιόκα, «η ανοχή από μόνη της παραπέμπει σε δυσάρεστα πράγματα. Ανοχή ζητάει ο ένοχος, ζητάει αυτός που την επόμενη μέρα θα συνεχίσει ένα δύσκολο δρόμο. Δεν ζητάει ανοχή κάποιος που υπόσχεται στο λαό φιλολαϊκές λύσεις. Αυτή η συζήτηση έχει τελειώσει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ