Βενιζέλος: Η χώρα είναι σε κρίση από το 2007

Αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή αλλά και για τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Παράταξης στον πολυχώρο «Αθηναΐδα».

«Η χώρα είναι σε κρίση από το 2007», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ το 2012 ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα μετείχαν στην ευθύνη, συμπεριλαμβανομένων του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Παραδώσαμε την Πρωθυπουργία στα πόδια του κ. Σαμαρά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις κινήσεις της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου το 2010 ενώ για την επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού να θέσει το ζήτημα του δημοψηφίσματος, είπε χαρακτηριστικά:

«Με το που αναγγέλλεις δημοψήφισμα καταρρέεις».

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση που τήρησε το 2012 επισημαίνοντας πως εκβίασε τις εκλογές και πήρε μόνο 18% ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση διατήρησε την ισχύ και τη νομιμοποίησή της χάρη στο 8% που συγκέντρωσε η Ελιά στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ενώ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να απαντήσουν αν θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, υπεραμυνόμενος της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για το ΕΕΤΗΔΕ το 2011.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ