Ο Σαμαράς για τις δραματικές εξελίξεις στη Γαλλία – ΒΙΝΤΕΟ

Στις δραματικές εξελίξεις στη Γαλλία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Ρόδο.

«Έχει μπει ολόκληρο το Παρίσι σε ομηρία. Όλα αυτά ζωγραφίζουν μία εικόνα ανασφάλειας και όλα αυτά υποχρεώνουν τον κάθε λογικό άνθρωπο να θωρακίζει όσο μπορεί τη χώρα του. Και όταν μάλιστα τέτοιες εξελίξεις έχουν πρωταγωνιστή την τρομοκρατία. Και όταν μάλιστα αυτή η τρομοκρατία δημιουργεί πια αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη. Μετά από τα γεγονότα αυτά, βλέπω ότι όλη η Ευρώπη αφυπνίζεται, έχει μπει παντού το σύνθημα, ”δεν φοβόμαστε”», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Το ”δε φοβόμαστε” σημαίνει δεν υποκύπτω στην τρομοκρατία και θέλω να σας πω ότι επί ελληνικής προεδρίας πείσαμε την Ευρώπη να αναδείξει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές προτεραιότητες και να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση εκείνων οι οποίοι παράνομα μπορούν και εισέρχονται σε οποιαδήποτε χώρα».

«Δεν μπορεί στην Ελλάδα να λένε κάποιοι ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Και δεν μπορούν να υπόσχονται μαζική χορήγηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Και δεν μπορεί τώρα που πείσαμε την Ευρώπη να   μας στηρίξει στη φύλαξη των συνόρων και στην επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών, εμείς να δίνουμε τέτοιες ιθαγένειες στους παρανόμους», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. 

 

Δείτε το βίντεο απο τη ΝΕΡΙΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ο Φορτσάκης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ