Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ

«Η αλλαγή συσχετισμών παντού, μέσα στο λαό, μέσα στη Βουλή, υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, ο λαός, στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια του κόμματός του για τις βουλευτικές εκλογές, σε εκδήλωση.

Ο γγ του ΚΚΕ θα είναι υποψήφιος στη Βοιωτία και στη Β’ Αθηνών, ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο κ. Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, έκανε λόγο για Λαϊκή Συμμαχία «ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για μία διακυβέρνηση η οποία σήμερα -κι όχι για το απώτερο μέλλον- είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επίκαιρη και η οποία θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που παράγει ο λαός, θα αξιοποιήσει τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα δρομολογήσει τη λύτρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών».

«Μία κυβέρνηση των εργατών, του λαού, που θα πει προς όλες τις κατευθύνσεις καθαρά και παστρικά, χωρίς “ναι-μεν-αλλά”, ότι το κρατικό χρέος που πληρώνει ο λαός, δεν το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, αλλά ως χρέος που δημιούργησαν οι κηφήνες της εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας, για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και να υποφέρει ο λαός. Μία κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο πανεθνικό, επιστημονικά επεξεργασμένο για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους και όλες», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ του ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό λαό να σκεφθεί πολύ σοβαρά τις εναπομείνασες 17 ημέρες ως τις κάλπες ότι «τελικά δεν μπορούν να του προσφέρουν τίποτα δυνάμεις που κινούνται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που έφερε το λαό εδώ που είναι σήμερα, δυνάμεις που προσκυνούν την ΕΕ, η οποία εγγυάται την πάση θυσία υλοποίηση της στρατηγικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματά του».

Τόνισε, επίσης ότι, αν ο λαός θέλει ανακοπή της επίθεσης εναντίον του, χρειάζεται ως ασπίδα ένα κίνημα ικανό να οργανώσει και να κρατήσει τη γραμμή άμυνας και αν θέλει ανάκτηση των απωλειών του χρειάζεται όπλα αντεπίθεσης και κίνημα ισχυρότερο και ικανότερο να οργανώσει και να υλοποιήσει αυτήν την αντεπίθεση.

«Αν ο λαός θέλει ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, τότε χρειάζεται λαϊκή συμμαχία που θα τη διεκδικήσει και θα την επιβάλει, μια και οι δυνατότητες υπάρχουν, μόνο που τις πνίγει το κεφάλαιο», είπε, προσθέτοντας ότι, «αν ο λαός τα θέλει όλα αυτά, πρέπει να εμπιστευθεί τη δυνατότητά του να παλέψει ενωμένος και τη μόνη δύναμη που τον προειδοποίησε δίχως να χαϊδεύει αφτιά, που του είπε πάντα την αλήθεια, όπως του την λέει και τώρα, που “ματώνει” για τα συμφέροντά του, κι αυτή είναι το ΚΚΕ».

Σημείωσε, επίσης ότι την επομένη των εκλογών, ο λαός θα χρειαστεί ένα ισχυρό ΚΚΕ με σαφή διάκριση από τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης «που συνθέτουν ένα παρακμιακό σκηνικό κινούμενης άμμου, με τις συναλλαγές, μετεγγραφές και βρώμικα αλισβερίσια και όλες τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να οργιάζουν».

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι όρος, για να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας, αγωνιστικής ανάτασης, καθώς την επιπλέον δύναμη του ΚΚΕ θα την καταθέσει στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος», είπε, τονίζοντας ότι «οι προσδοκίες του λαού “κουμπώνουν” σήμερα μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και πρέπει να τον οδηγήσουν σε συμμετοχή στις διαδικασίες ανασύνταξης του κινήματος και συγκρότησης της λαϊκής συμμαχίας».

«Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι όρος, για να ανοίξουμε περπατησιά προς μία άλλη κοινωνία. Στις εκλογές δίνεται μία ευκαιρία στο λαό. Αυτή την ευκαιρία να αξιοποιήσει», γιατί «με δυνατό ΚΚΕ και απόφαση συμμετοχής στο κίνημα, στους αγώνες, μπορεί να είναι ο ίδιος ο λαός ο ρυθμιστής των εξελίξεων που αφορούν τη ζωή του και να πάψει να εκχωρεί στους αντιπάλους του αυτό το δικαίωμα», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε:

«Αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να εκφράσουν και να φέρουν κοντά στο λαό, να τις κάνουν πράξη και στη Βουλή, με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ», όπου «βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης».

 

Δείτε εδώ τα ψηφοδέλτια

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ