Σκουρλέτης: Μνημονιακή υποχρέωση δεν αποτελεί για μας δέσμευση

«Ότι αφορά μνημονιακή υποχρέωση για μας δεν αποτελεί δέσμευση», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης,  μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

«Ότι αφορά την αξιολόγηση και τα προαπαιτούμενα, όπως τα γνωρίζουμε, εμείς λέμε όχι, διότι αυτό θα σήμαινε συνέχιση του προγράμματος», τόνισε ενώ αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους σημείωσε ότι «θα ανοίγει και ζητήματα τα οποία αφορούν και συνολικά την Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν έχουμε το σκηνικό ενός δικομματισμού όπως τον γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, διότι το βασικό χαρακτηριστικό των προηγούμενων δεκαετιών ήταν ότι έχουμε δύο κόμματα τα οποία ήταν συμπληρωματικά ως προς τα προγράμματά τους».

«Τώρα έχουμε έναν διπολισμό», είπε και εξήγησε: «Έχουμε δύο πόλους οι οποίοι όμως καταθέτουν σχέδια τα οποία είναι αντιπαρατιθέμενα και αντιθετικά μεταξύ τους».

«Οι αποφάσεις που θα παρθούν στην επόμενη φάση θα είναι κρίσιμες, διότι είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι «το πείραμα που έγινε ώστε να δούμε πως πάει ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός φαίνεται ότι απέτυχε παταγωδώς».

Ερωτηθείς για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Εμείς είμαστε σαφείς ως προς την πολιτική βάση μιας ενδεχόμενης συνεργασίας. Δηλαδή λέμε δύο πράγματα: από την μία ότι υπάρχει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα το οποίο έχουμε παρουσιάσει δημόσια και από την άλλη λέμε ότι ταυτόχρονα πρέπει να είναι και φερέγγυα τα πρόσωπα. Αν αυτά τα δύο ικανοποιούνται, ναι είμαστε ανοιχτοί σε συμμαχίες».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα με Οικολόγους Πράσινους – ΒΙΝΤΕΟ

Παπαδημούλης: Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουμε στο ευρώ 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ