Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί τον Παπανδρέου

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από την Αχαϊα, Ανδρέας Κελεπούρης. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι προσχωρεί στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών  του Γιώργου Παπανδρέου.

 

Σύμφωνα με το thebest.gr, στην επιστολή παραίτησης που έστειλε προς τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο κ Κελεπούρης ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος και την κατηγορεί ότι μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε ουρά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά.

Το κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής:

Σας υποβάλλω και τυπικά την παραίτηση μου, από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Τονίζω ιδιαιτέρως το τυπικά,γιατί ουσιαστικά είχε φροντίσει η σημερινή ηγεσία του για την απενεργοποίηση μας ως μέλη και στελέχη παραβιάζοντας κάθε καταστατική υποχρέωση, στερώντας την δυνατότητα των μελών και των πολιτών μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες να συν διαμορφώνουν τις πολιτικές επιλογές του κόμματος.

Η συμμετοχική δημοκρατία είναι βασικό στοιχείο λειτουργίας, των κομμάτων που θέλουν να είναι και όχι απλά να λέγονται Δημοκρατικά και Σοσιαλιστικά.

Καθημερινά πολλά από τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη χαμηλόφωνα ή δυνατά τόνιζαν την ανάγκη για δημιουργία ενός άλλου φορέα που θα υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ, που έκλεισε όπως έλεγαν τον κύκλο του.

Η σημερινή του ηγεσία ήταν οπαδός αυτής της προσέγγισης,γι αυτό επιχείρησε και το αποτυχημένο πείραμα της Ελιάς της οποίας σήμερα είστε Ευρωβουλευτής και αργότερα το ημιτελές πείραμα της συγκρότησης της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που θα έκανε Ιδρυτικό Συνέδριο το ….Σεπτέμβρη του 2014.

Πολιτικές ασκήσεις επί χάρτου…

Μπορώ να πω πολλά και να γράψω περισσότερα, θεωρώ όμως ότι δεν μπορώ να διορθώσω τίποτα, απ΄ όσα μετέτρεψαν το ΠΑΣΟΚ σε ένα «άδειο πουκάμισο» και ουρά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά.

Κάποιοι φρόντισαν να καρφιτσώσουν τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ πάνω στον Πυρσό της ΝΔ.

Τα λίγα αυτά λόγια σφραγίζουν μια υπερήφανη και ανιδιοτελή πορεία μου , με αγώνες και δράση μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, από την σπουδάζουσα νεολαία του και όλα τα όργανά της, από την κομματική οργάνωση της Αχαϊας, την θέση του Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδος και τέλος της Κεντρικής Πολιτικής του Επιτροπής, ενός οργάνου που το καταδικάσατε σε αδράνεια, για δύο ολόκληρα χρόνια τώρα.

Κύριε Γραμματέα, το ΠΑΣΟΚ που λάτρεψε η γενιά μου, που αγάπησαν και τίμησαν πολλές φορές οι πολίτες της χώρα μας , που πρόσφερε στην πατρίδα, δεν μπορεί να το διασπάσει κανείς, είναι η ζωή μας, η υπερηφάνεια μας, οι αγώνες μας. Απλά το σημερινό μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, ουρά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά “ξεψυχάει” στα χέρια σας.

Σήμερα κλείνω  λοιπόν μια πορεία τριάντα πέντε χρόνων παρουσίας – προσφοράς και το γνωρίζετε, αλλά το ξέρουν καλύτερα όσοι διετέλεσαν Γραμματείς πριν από εσάς.

Δεν διαπραγματεύθηκα ποτέ αυτά που πίστευα για καρέκλες και οφίκια.

Δεν πίστεψα ποτέ στη ζωή μου ότι η εξουσία είναι αυτοσκοπός, το ίδιο πιστεύω και σήμερα.

Θεωρώ ότι η συμμετοχική δημοκρατία είναι το οξυγόνο για την πολιτική ζωή της χώρας.

Η δύναμη και η παρουσία των πολιτών είναι καταλύτης για τα πολιτικά της πράγματα.

Η διέξοδος έρχεται από την κοινωνία και ο λαός μας είναι ο υπέρτατος κριτής για τους πολιτικούς και τις πολιτικές, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Εκεί θα κριθεί και το νέο Μεγάλο Εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις τάξεις του οποίου Στρατεύομαι από Σήμερα.

 

Με τιμή

 

Ανδρέας Ι. Κελεπούρης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα παραίτηση στελέχους του ΠΑΣΟΚ

Η ομιλία Βενιζέλου στην Τρίπολη – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ