Τσίπρας: Ο Σαμαράς σέρνει το χορό των ζόμπι – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κ. Σαμαράς κρύβεται από το φως και ανασύρει φαντάσματα. Νεκρανασταίνει το φόβο, το Grexit, νεκρανασταίνει τη χρεοκοπία. Χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του, σέρνει αυτό το χορό των ζόμπι. Με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες τις εκδοχές του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο διαρκές συνέδριο του κόμματος.

«Λέμε και ακούμε συχνά, ότι κανένας δεν μπορεί να σταματήσει ένα λαό, αποφασισμένο να διεκδικήσει το δίκιο του. Αυτό είναι σωστό. Θα πρέπει όμως πιστεύω να προσθέσουμε και κάτι: Και όταν αυτοί που έχουν ταχθεί να οδηγήσουν αυτό το λαό, έχουν όχι μόνο το θάρρος, αλλά και το νου που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν έναν αδίστακτο αντίπαλο. Και ξέρουμε πόσο αδίστακτος είναι ο δικός μας αντίπαλος», τόνισε και πρόσθεσε:

«Όχι μόνο η φθαρμένη κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά και το γερασμένο, αμαρτωλό και αδιόρθωτο σύστημα εξουσίας που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πεδίο ασυδοσίας. Και την ενημέρωση σε προπαγάνδα φόβου. Τη δημοκρατία σε βιομηχανία τροπολογιών και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Και την εθνική κυριαρχία σε πουκάμισο αδειανό».

«Η εκλογική μάχη ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες, όπως ακριβώς τελείωσε αυτή του 2012. Και προσέξτε που έχει φτάσει. Να χρησιμοποιεί τη λέξη αλήθεια σε μια εκστρατεία ψέματος.

Πότε όμως έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα ο κος Σαμαράς; Αλήθεια έλεγε όταν καταδίκαζε το μνημόνιο; Ή όταν το διαφήμιζε και το εφάρμοζε; Αλήθεια όταν αναλάμβανε τις 18 προεκλογικές δεσμεύσεις διαπραγμάτευσης; Ή όταν ως πρωθυπουργός υλοποιούσε τα ακριβώς τα αντίθετα. Αλήθεια όταν προπαγάνδιζε ότι η Ελλάδα μπήκε στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Ή τώρα που θρηνεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Η απάντηση είναι ότι ο κ. Σαμαράς αλήθεια λέει πάντα. Γιατί η μόνη αλήθεια του είναι η εξουσία. Μια εξουσία μάλιστα στην υπηρεσία των συμφερόντων που θέλουν την Ελλάδα οικόπεδο και αποικία. Μια εξουσία που αναπαράγει κάθε τι παλιό, φθαρμένο, εκμεταλλευτικό. Μια εξουσία που καταστρέφει την κοινωνία και κάνει τους γνωστούς πλούσιους πλουσιότερους».

«Προχτές μάλιστα ανακάλυψε και το…. κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανασύρει το ζόμπι της χρεοκοπίας. Ας το διαβάσει τουλάχιστον το πρόγραμμά μας. Για να δει ποιος είναι ο οδικός χάρτης της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που προτείνουμε και σε ποιο δρόμο θα μπει η Ελλάδα μετά τις εκλογές», είπε.

«Αφήνουμε τον κ. Σαμαρά να ασχολείται με τα ζόμπι και εμείς δεν γυρίζουμε απλώς σελίδα. Αλλάζουμε βιβλίο. Εκείνοι με τα ζόμπι εμείς με τη ζωή, με την ελπίδα, με το αύριο αυτού του τόπου. Εκείνοι με το χθες το οδυνηρό, εμείς με το αύριο το ελπιδοφόρο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει το χέρι σε όλους όσοι θέλουν να απαλλαγεί η χώρα από το σημερινό εφιάλτη. Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψήφιζαν μέχρι χτες. Ανεξάρτητα από τα ερωτηματικά και τις αμφιβολίες που μπορεί να έχουν. Και που έχουν δικαίωμα να έχουν. Δεν θέλουμε, όμως, κανέναν πίσω μας. Το λαό δε τον θέλουμε να μας ακολουθεί, τον θέλουμε ενεργό στο πλάι μας. Όπως στο πλάι μας θέλουμε και όλους εκείνους που συμφωνούν με το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας. Να μοιραστούμε τη μάχη. Να μοιραστούμε την ευθύνη. Να δώσουμε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «στις 25 Γενάρη στην Ελλάδα ακουμπά και η δημοκρατική Ευρώπη. Ακουμπά η κοινωνική πλειοψηφία που εναντιώνεται στη λιτότητα, που αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από την Αριστερά, αλλά από τη πολιτική της κ. Μέρκελ».

«Στις 25 Γενάρη η αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη ξεκινάει από εδώ από την Ελλάδα. Και η δική μας, εκλογική νίκη θα γίνει, προς το τέλος αυτού του χρόνου, και νίκη του ισπανικού λαού. Με τους Podemos και την Ενωμένη Αριστερά να έρχονται στη κυβέρνηση και ένα χρόνο αργότερα και του ιρλανδικού λαού. Με το Sinn Fein του Τζέρυ Άνταμς. Και σταδιακά υπόθεση ολοένα και πιο πολλών. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα θετικό παράδειγμα προοδευτικών εξελίξεων στην Ευρώπη. Και αυτό πια δε το λέμε μόνο εμείς. Το επισημαίνει και ο ευρωπαϊκός Τύπος», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Μόνο ο κ. Σαμαράς, η εγχώρια διαπλοκή και τα επικοινωνιακά και πολιτικά φερέφωνά της κόπτονται ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή για την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη που αλλάζει. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς είναι η οπισθοφυλακή του κυρίου Σόιμπλε στην Ευρώπη της λιτότητας που υποχωρεί. Αλλά στις 25 του Γενάρη δε ψηφίζει ο κος Σόιμπλε.. Ψηφίζουν οι Έλληνες. Δυστυχώς για τον κύριο Σαμαρά».

«Στις 25 Γενάρη δεν αντιπαρατίθενται απλώς δυο εναλλακτικές προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αναμετρώνται δύο κόσμοι. Από τη μια ο παλιός πολιτικός κόσμος που φεύγει. Οι πρωταγωνιστές της σήψης και της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, φεύγουν έχοντας βουλιάξει τη χώρα, έχοντας υποθάλψει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την κλεπτοκρατία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Φεύγουν, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές και στην τρόικα. Γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους, περίπου, το μισό πληθυσμό της χώρας, δηλαδή 6,3 εκατομμύρια συνανθρώπους μας, σε καθεστώς φτώχειας. Φεύγουν, έχοντας εγκαταλείψει σχεδόν το ⅓ του εργατικού δυναμικού στην ανεργία και το 71% των ανέργων στη μακροχρόνια ανεργία. Φεύγουν, έχοντας δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα, με το περίφημο e-mail του κ. Σαμαρά, για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος, για κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2015 σε, περίπου, 320.000 χαμηλοσυνταξιούχους».

«Κάποτε η προπαγάνδα απειλούσε ότι θα ‘ρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια. Σήμερα τα σπίτια του λαού κινδυνεύουν αλλά όχι από τους κομμουνιστές, ούτε από τους αριστερούς. Τα σπίτια του λαού κινδυνεύουν από τις τράπεζες, τα νέα μνημόνια και από τον κ. Σαμαρά που τα έχει ήδη αποδεχτεί και συνυπογράψει. Για αυτό και ο λαός μας τώρα πια ξέρει και δε θα ξεγελαστεί. Θα  δώσει οριστικό τέλος στην εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση. Θα δώσει τέλος στον μνημονιακό παραλογισμό. Με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το δίλημμα των εκλογών είναι : « Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Υποταγή ή διαπραγμάτευση. Λιτότητα ή ανάπτυξη».

«Και η απάντηση του λαού μας θα είναι ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας για την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιδιώκει και σχεδιάζει τη ρήξη με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη», ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Αυτό που επιδιώκουμε και σχεδιάζουμε είναι η ρήξη με τη βαρβαρότητα. Η ρήξη με το παράλογο και το λάθος. Αυτή η πολιτική δε μπορεί να συνεχιστεί και δεν το λέμε μόνο εμείς οι αριστεροί. Το ξέρουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι εταίροι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ούτε το χρέος είναι βιώσιμο, ούτε η σημερινή πολιτική» και σημείωσε ότι «θα βάλουμε τέλος στον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό των μνημονίων και της λιτότητας».

 «Το χρέος δεν είναι απλώς δυσβάστακτο. Είναι αντικειμενικά αδύνατον να αποπληρωθεί. Δεν γίνεται η Ελλάδα να παίρνει δανεικά για να ξεπληρώνει δανεικά. Είναι αντικειμενικά αναγκαίο να μπει τέρμα σ’ αυτό τον καταστροφική φαύλο κύκλο. Και να μπει επιτέλους η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο μόνος που δεν το αναγνωρίζει αυτό είναι ο κύριος Σαμαράς. Ο μόνος που επιμένει σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Και με αυτό τον τρόπο αντικειμενικά υπονομεύει την θέση της χώρας», συνέχισε.

«Η λιτότητα είναι και παράλογη και καταστροφική . Το χρέος για να αποπληρωθεί χρειάζεται γενναία αναδιάρθρωση. Και σε αυτό κανένας σοβαρός αναλυτής σε όλη την Ευρώπη δε μπορεί παρά να συμφωνήσει. Και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση θα κοιμούνται ήσυχα και στα σπίτια τους. Αναστέλλουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Δε θα αφήσουμε τις τράπεζες να ακουμπήσουν την πρώτη κατοικία της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων».

Επίσης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για:

«Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους.

Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επαναφορά των τριετιών, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας και της διαιτησίας

Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις

Υλοποίηση του Σχεδίου για άμεση δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα της οικονομίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έρχεται για να διαδεχθεί ένα διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας. Έρχεται για να το ανατρέψει».

«Γνωρίζουμε ότι δε θα παραλάβουμε απλά καμένη γη. Θα παραλάβουμε μια παραγωγική βάση διαλυμένη, μια χώρα διχασμένη, απαξιωμένη πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά. Η ευθύνη μας είναι να την επανενώσουμε, όλες και όλοι μαζί. Και να την οδηγήσουμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας», ανέφερε. 

 

Δείτε τα βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ