• Σαμαράς: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη

  12:52 μμ, Σαββατο 03 Ιάν 2015 12:52 μμ, Σαββατο 03 Ιάν 2015

  «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το χωριό Ματαράγκα Καρδίτσας, όπου επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι.

  Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους νέους παραγωγούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα.

  Στη δήλωσή του ανέφερε: "Η προοπτική του μέλλοντος για τον Έλληνα αγρότη φωτογραφίζεται, αποτυπώνεται σε τέτοιου είδους μεγάλες, καινούργιες μονάδες καινοτομίας. Μονάδες οι οποίες εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική για το αύριο και είναι κυρίως εξαγωγικές από νέες καλλιέργειες, οι οποίες, πραγματικά, στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει κάτι το καινούργιο. Τον αγρότη εκείνον ο οποίος με τη δύναμη που του δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα 20 δισ. τα οποία, όπως ξέρετε, είναι διασφαλισμένα για τους Έλληνες αγρότες, έχει τη δυνατότητα να στηρίζει καινούργια όνειρα σαν και αυτή τη μονάδα που επισκεφθήκαμε σήμερα.

  Αυτή την προοπτική της Ανάπτυξης, που ήδη έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, αυτή την προοπτική του καινούργιου που ήδη την χτίζουμε σιγά- σιγά με καινούργιους σχεδιασμούς, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να «παίζει» με τις επιδοτήσεις που δίνει η Ευρώπη στον Έλληνα αγρότη. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να «παίζει» με τέτοιου είδους καινούργιες μορφές συνεταιριστικές, οι οποίες πραγματικά απεικονίζουν μια καινούργια Ελλάδα, μια Ελλάδα η οποία θέλει τα προϊόντα της να τα κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο, μια Ελλάδα η οποία είναι περήφανη για την ποιότητα των προϊόντων της, όπως είναι εδώ, στη Ματαράγκα, αυτή η καταπληκτική μονάδα, σύγχρονη, που είχαν την καλοσύνη να μας ξεναγήσουν.

  Θέλω να πω τα συγχαρητήριά μου και θέλω σε όλους να δώσω αισιοδοξία, κουράγιο και δύναμη, ότι αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο. Αυτή την Ελλάδα χτίζουμε".

  Στη συνέ��εια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε πρότυπο κέντρο ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων και ακολούθως έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία του χωριού Σοφάδες Καρδίτσας.

  Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα