Σήμερα οι ανακοινώσεις για το κόμμα του Παπανδρέου

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούνται το όνομα και το έμβλημα του νέου κόμματος που θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο Γ.Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη.

Οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Γ.Ελενόπουλος και Γ.Πεταλωτής ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για διαδικαστικά θέματα χωρίς όμως να αναφερθούν σε λεπτομέρειες που αφορούν το όνομα του νέου πολιτικού σχηματισμού.

Δήλωση Γ. Παπανδρέου: «Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα»

Στη Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασαν έντονα, καθώς περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή ο Γ.Παπανδρέου να αλλάξει στάση και να ματαιώσει τα σχέδιά του.

Ο Ευ.Βενιζέλος έχει δώσει εντολή σε όλα τα στελέχη του να μην έρχονται σε αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους του νέου κόμματος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου σήμερα θα ανακοινωθεί η ίδρυση ενός Κινήματος και όχι ενός ακόμα κόμματος, με την ιδρυτική διακήρυξη, το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, να τίθενται αμέσως σε διαβούλευση.

Αυτό θα συμβεί μετά τις εκλογές και, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, από τις 26 Ιανουαρίου. Παράλληλα, ετοιμάζονται και τα ψηφοδέλτια για τα οποία υπήρξε απρόσμενα μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Γ. Παπανδρέου, στη σημερινή ανοιχτή, εκδήλωση-παρουσίαση, θα αναφερθεί, κυρίως στην ιδεολογική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος. Αναμένεται ότι έτσι θα απαντήσει και σε αιτιάσεις ότι προβαίνει στην ίδρυση κόμματος για προσωπικούς λόγους.

Για διαδικαστικούς λόγους, προκειμένου, δηλαδή, να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, ένα κείμενο-περίληψη της Διακήρυξης υπογράφηκε από 200 άτομα, τα ονόματα των οποίων δεν θα ανακοινωθούν αφού θα συμπληρωθούν από τα ονόματα όσων άλλων υπογράψουν και θα θεωρούνται ιδρυτικά μέλη.

Σχετικά με το τι θα πράξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα ενταχθούν στο νέο κόμμα, αναφέρθηκε ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να χειριστεί εκείνος ή εκείνη το θέμα αυτό το οποίο είναι προσωπικό. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης, απέστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Ν. Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται από μέλος του Κινήματος, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης με δημόσια δήλωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από μέλος των κομματικών οργάνων που μετείχε (ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου) και βεβαίως από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Ο Συμεών Κεδίκογλου στην ερώτηση τι προτίθεται να πράξει σχετικά, απάντησε ότι «αυτά που προβλέπονται θα γίνουν».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι εκπρόσωποι Τύπου του Κινήματος του Παπανδρέου

Καρύδης: Ο Παπανδρέου καταπάτησε την ιστορική παρακαταθήκη του Ανδρέα

Παραιτούνται 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ