Αντώναρος: Δεν θα είμαι υποψήφιος

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου γνωστοποίησε μέσω Facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ. Αντώναρος έγραψε στο facebook ότι ενημέρωσε τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο σημείωσε ότι η μη συμμετοχή του «δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση αποχώρηση μου από την ενεργό πολιτική».

 

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θα ηθελα να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγο επικοινώνησα με τον Γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και τον ενημέρωσα ότι, παρά τις σχετικές κρούσεις που μου έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δεν επιθυμώ να είμαι αυτή τη φορά υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Mε αυτή την ευκαιρία θελω να μοιρασθώ μαζί σας, όπως άλλωστε ΄το κάνω συχνά, μερικές σκέψεις μου:

1. Η πολιτική μου συστράτευση με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με κεντρικούς στόχους την εμπέδωση της δημοκρατίας και την οικονομική ανάπτυξη καθώς και τον ευρωπαικό προσανατολισμό της χώρας παραμένει από το 1974 αδιατάρακτη. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Οι ιδέες και οι αξίες στις οποίες πιστεύω και για τις οποίες αγωνίζομαι συνεχώς παραμένουν διαχρονικά αδιαπραγματευτες.

2. Η μη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας την οποία υπηρέτησα με σθένος, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα αλλά και μετριοπάθεια για έξη περίπου χρόνια ως κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή κι αργότερα ως βουλευτής δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση αποχώρηση μου απο την ενεργό πολιτικη. Θα συνεχίσω να μετέχω στα δημόσια πραγματα με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ειδικά το επόμενο διάστημα θα είμαι, όπως πάντα και όποτε απαιτούν οι περιστάσεις, παρών διατυπώνοντας με παρρησία τις απόψεις μου. Αλλά και με τη πεποίθηση ότι πρέπει να αποφεύγουμε εμπρηστικές υπερβολές που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο.

3. Ταυτόχρονα, όμως, θα συνεχίσω τη δραστηριότητα μου ως Συμβουλος της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, μια θέση απο την οποία μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά στην τόσο απαραίτητη ανακαμψη της οικονομίας της χώρας.

Σας ευχαριστώ όλους για την επικοινωνία μας τη χρονιά που τελειώνει κι εκτιμώ ιδιαίτερα τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε τον παραγωγικό διάλογο και το 2015 – γιατι έτσι μόνο μπορεί να είμαστε χρήσιμοι, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στο τόπο. Θα ήθελα ακόμη να ξέρετε ότι θα χαρώ να σας γνωρίσω όλους από κοντά. Το γραφείο μου είναι ανοικτό για τον καθένα από σας που με συνοδεύσατε στις περιπλανήσεις των σκέψεων μου.

Καλη χρονιά κι ευτυχισμένη με υγεία κι όση δυναμη χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όσες δυσκολίες έχουμε ακόμη μπροστά μας.”

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Δερμεντζόπουλος: Θα πρέπει ο λαός να ψηφίσει απόλυτα ενημερωμένος 

Γιοβανόπουλος και Ιατρίδη υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ