Ραγκούσης: Κανείς δεν θα κατηγορήσει τον Παπανδρέου αν…

«Αυτή τη στιγμή, νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Βενιζέλος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και κατά τη γνώμη μου δεν έχει και κανένα νόημα να το κάνει. Ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να μείνει ως έχει, με πλήρη καθήκοντα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις εκλογές. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτό που έγινε το 2007. Το πιο απλό πράγμα που οφείλει να κάνει απέναντι στην παράταξή του είναι να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Βήμα» ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Παπανδρέου δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος. Απεναντίας, θα πρέπει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές».

Συμπλήρωσε δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «αν ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει το καθήκον του και αυτό που επιτάσσει η ευθύνη του και το συμφέρον της παράταξης, που έχει αναδείξει τον κ. Βενιζέλο από λέκτορα στο Πανεπιστήμιο σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τότε υπάρχει άλλη μια λύση. Αυτό που δεν θα θελήσει ενδεχομένως να κάνει ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να το κάνουν όλα τα εν ενεργεία στελέχη, βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Αν όλοι αυτοί δηλώσουν δημοσίως σήμερα ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και εφ’ όσον αυτό επιτάσσει τη λήψη της απόφασης, δηλαδή να πάει η λήψη της απόφασης στη βάση, στα μέλη του Κινήματος, με την εκλογή νέου ηγέτη είτε με την επαναβεβαίωση στον κ. Βενιζέλο να συνεχίσει να είναι ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, τότε πιστεύω ότι και πάλι ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να προχωρήσει».

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι «μετά τις εκλογές, να πάει το ΠΑΣΟΚ σε μια διαδικασία που θα περιλαμβάνει ένα συνέδριο, αλλά και εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση, στην οποία αν θέλει ας είναι ξανά και ο κ. Βενιζέλος υποψήφιος. Δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, πιο απλή, πιο σύννομη καταστατικά και πιο ισχυρή, με την έννοια ότι αντλεί έρεισμα από το δικό μας πρόσφατο κομματικό παρελθόν, πρόταση που μπορεί να βγάλει το ΠΑΣΟΚ από το αδιέξοδο».

Ανέφερε ακόμη ότι «αν σήμερα που είναι τόσο κρίσιμες οι περιστάσεις αρνηθεί να κάνει το αυτονόητο και ο κ. Βενιζέλος και αν οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αρνηθούν να κάνουν και αυτοί το αυτονόητο, δηλαδή να κάνουν αυτό που έκανε ο Παπανδρέου το 2007, τότε, με συγχωρείτε πολύ πια, αλλά και εγώ που δεν συμμετέχω στη σκέψη για την ίδρυση κόμματος του κ. Παπανδρέου, θα σας πω ότι εκεί πολύ αμφιβάλλω αν θα βρεθεί ένας να κατηγορήσει τον Παπανδρέου».

 

Διαβάστε επίσης:

Λαλιώτης: Ολέθριο λάθος η διάσπαση

Πάγκαλος: Να συμμετάσχει στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ