Βαρβιτσιώτης: Η διάσωση κύριο μέλημα μας – ΒΙΝΤΕΟ

“Κύριο μέλημά μας αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση των υπολοίπων επιβατών -όλα τα άλλα θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έρευνας που θα διαταχθεί άμεσα για το συμβάν”.

Αυτό δήλωσε το βράδυ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για το θέμα τη φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα, στο επιβατηγό πλοίο «Νorman Αtlantic», υπό αδιευκρίνιστη αιτία, αλλά και την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Ο υπουργός απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των επιβαινόντων τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εγκατάλειψη στο φλεγόμενο πλοίο και όλα τα παραπλέοντα σκάφη βρίσκονται στην περιοχή και θα συνεχίσουν όσο μπορούν να πετάνε και τα ελικόπτερα που επιχειρούν, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δεν απέκλεισε επίσης αν κριθεί εφικτό από τις ιταλικές αρχές που έχουν και την επιτελική ευθύνη να πραγματοποιηθεί και μαζική εκκένωση του σκάφους.

Τόνισε επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για αγνοούμενο επιβάτη, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί από το φλεγόμενο πλοίο και βρίσκονται σε ασφάλεια 165 από τους επιβαίνοντες σε σύνολο 478 επιβαινόντων, ενώ έχει διαπιστωθεί ο θάνατος ενός άνδρα ο οποίος εγκλωβίστηκε σε σωλήνα διαφυγής μαζί με τη σύζυγό του.

Ο υπουργός Nαυτιλίας τόνισε επίσης ότι οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι οι ιταλικές αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπ.Ναυτιλίας.

Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογό του αλλά και του ιδίου με τον Ιταλό συνάδελφό του.

Ο υπουργός ,αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο θάλαμο επιχειρήσεων, τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ιταλικές αρχές, είπε ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα.

«Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα διασώσουμε επιβάτες και πλήρωμα». Δήλωσε επίσης ότι “τα 10 εμπορικά πλοία που έχουν ήδη παραλάβει επιβαίνοντες είναι δεσμευμένα στην περιοχή και δεν έχει οριστεί σε πιο λιμάνι θα πάνε μέχρι στιγμή”.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

 

 Διαβάστε επίσης:

  

Έλληνας ο νεκρός στον καταπέλτη του Norman Atlantic. BINTEO ντοκουμέντο από το εσωτερικό του πλοίου

Το Norman Atlantic πριν από λίγη ώρα – ΒΙΝΤΕΟ της RAI

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας: Αυτή είναι η λίστα των επιβατών του Norman Atlantic

Ένα από τα ελικόπτερα που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Norman Atlantic – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ