Τα χαμόγελα, οι χειραψίες και οι νέες συμμαχίες στα έδρανα – ΦΩΤΟ

Πηγαδάκια“, αντιδράσεις, χειροκροτήματα, επιλογή ορεινών εδράνων από τους περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί που, άλλοι νωρίς και άλλοι αργά, μπήκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ήταν ορισμένα από τα στιγμιότυπα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Ένα ποτήρι νερό για τον Πρωθυπουργό…

Οι “ψίθυροι” της Βούλτεψη σε Σαμαρά και Δένδια

Αργοπορημένος και αφού είχε ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία έφτασε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αποχώρησε από τους πρώτους από την αίθουσα μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Από τους πρώτους μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Συνοδευόταν από τον Προκόπη Παυλόπουλο και επέλεξαν να καθίσουν στα ορεινά έδρανα μαζί με τον Ανδρέα Λουκουρέντζο. Η ανταπόκριση που είχε από βουλευτές της ΝΔ ήταν άμεση και θερμή. Πρώτη έσπευσε να τον φιλήσει η Ασημίνα Σκόνδρα. Ακολούθησαν η Ζέτα Μακρή, η Φωτεινή Αραμπατζή , η Μαρία Σόδη, ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Καράογλου και αρκετοί άλλοι βουλευτές.

Η Νίκη Φούντα η οποία είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίηση της από τη ΔΗΜΑΡ, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, φορώντας πράσινο φόρεμα, επέλεξε να καθίσει στα τελευταία έδρανα. Το “πηγαδάκι” με τον Βασίλη Οικονόμου και τον Σπύρο Λυκούδη…

“Αχώριστο δίδυμο” ήταν και αυτή τη φορά οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης και Πέτρος Τατσόπουλος. Επέλεξαν να καθίσουν και σε αυτή την ψηφοφορία δίπλα-δίπλα στα πίσω έδρανα. Μάλιστα ο Γιώργος Παραστατίδης σηκώθηκε και του παραχώρησε τη θέση του όταν είδε ότι ο  Τατσόπουλος, που είχε φθάσει καθυστερημένα, στεκόταν όρθιος για αρκετά λεπτά συνομιλώντας με τον Ανδρουλάκη.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης μπήκε στην Ολομέλεια μαζί με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη και την Σταυρούλα Ξουλίδου.

Η δήλωση του Μελά ότι ψηφίζει Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκάλεσε ειρωνικά γέλια των συναδέλφων του από τους ΑΝΕΛ.

Μυστικά και γέλια για Γιοβανόπουλο και Ιατρίδη…

Μόνη η Ραχήλ Μακρή κοιτάει το ρολόι…

Στα μωβ η Ντόρα Μπακογιάννη…

Οι αγκαλιές της Ζαρούλια στον Νίκο Μιχαλολιάκο…

 

Όταν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, προερχόμενοι από την Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ο Γιάννης Λαγός για αρκετή ώρα κοιτούσε προς το μέρος τους. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έμεινε εντελώς ανέκφραστος στη πρώτη θετική ψήφο για τον Σταύρο Δήμα από τον Στάθη Μπούκουρα, ενώ όταν οι βουλευτές του αντέδρασαν εντονότερα μετά και την θετική στάση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, απλά κούνησε ελαφρά το κεφάλι του χωρίς άλλο σχόλιο.

Αλεξόπουλος και Μπούκουρας, που είχαν καθίσει στα τελευταία έδρανα, αποχώρησαν αμέσως από τη Βουλή μόλις ψήφισαν.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

168 “NAI” και 131 “ΠΑΡΩΝ” στην δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λοβέρδος σε ρόλο … διαιτητή – ΦΩΤΟ

Τα “πηγαδάκια” με τον Κώστα Καραμανλή – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ