Τσούκαλης: Η έκκληση των “οκτώ” είναι ακόμη στο τραπέζι

«Η έκκληση των “οκτώ” είναι ακόμη στο τραπέζι της διαβούλευσης», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Τσούκαλης εκφράζει την πικρία του – όπως λέει – γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε, έστω και λέγοντας όχι».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «αναμενόμενο» το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρεί, πάντως, ότι «είναι πολύ δύσκολη η συγκέντρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

Ερωτηθείς για την χθεσινή συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «είχαμε μια πλήρη ενημέρωση εκ μέρους του προέδρου για τις επαφές που είχε και με τους Οικολόγους και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Φαίνεται ότι η επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει το πλαίσιο το οποίο συζητάει, φαίνεται ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση. Βεβαίως, απέχουμε πάρα πολύ από την τελική απόφαση, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε πρόγραμμα, όρους και συνθήκες της συνεργασίας και κυρίως τι σημαίνει οργανωτική και πολιτική αυτονομία του κόμματος, η οποία ναι μεν παραμένει, αλλά εκφράζεται με συγκεκριμένους τρόπους. Θέλω να τονίσω ότι είναι κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε, από τη δική του πλευρά, στο κάλεσμα των οκτώ βουλευτών, ούτως ώστε να επιτευχθεί συμφωνία, συναίνεση για την εκλογή του ΠτΔ και αναθεώρηση του Συντάγματος. Μέχρι την τελευταία στιγμή περιμένουμε τη δική του πρόταση και ανταπόκριση», σημείωσε ο Νίκος Τσούκαλης. 

 

Διαβάστε επίσης:

Η Νίκη Φούντα στα έδρανα των ανεξάρτητων – ΦΩΤΟ

Θερμή χειραψία Σαμαρά-Οικονόμου – ΒΙΝΤΕΟ 

Γιαννακάκη για Φούντα: Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ