Με το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Εντός των προσεχών ημερών επισημοποιείται και ανακοινώνεται η συνεργασία του Σπύρου Λυκούδη και άλλων στελεχών των Μεταρρυθμιστών στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Από τα τελευταία εμπόδια που μένει να διευθετηθούν είναι η άρνηση του Σταύρου Θεοδωράκη να δεχθεί στο Ποτάμι τον Σπύρο Λυκούδη ως επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών, καθώς υπογραμμίζει με όλους τους τρόπους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί συνιστώσες στο κόμμα του.

Η συμφωνία ωστόσο μεταξύ των δύο ανδρών πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και ότι στο Ποτάμι προσχωρούν και η ολότητα σχεδόν των στελεχών των Μεταρρυθμιστών, όπως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ενώ υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος.

Το όλο και πιο πιθανό αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου οδηγεί σε νέα ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, η οποία θα ενταθεί και πιθανόν θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές και αναλόγως των συσχετισμών που θα προκύψουν.

Η συμφωνία του Σπύρου Λυκούδη με το Ποτάμι δυσχεραίνει τις κινήσεις της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Φλωρίδη για την συγκρότηση του μεταρρυθμιστικού πόλου, όπως επιδιώκουν οι δύο πρώην υπουργοί. Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες του real.gr, αρνητικός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης στο να συνεργαστεί μαζί τους ή να τους εντάξει στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού.

Οι εξελίξεις φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Σπύρος Λυκούδης υπήρξε διακαής πόθος της Χαριλάου Τρικούπη, με την ηγεσία του κόμματος να έχει επιδιώξει να τον δελεάσει με την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Υπόψη βεβαίως πρέπει να ληφθεί ότι μετά την τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κόμμα θα συγκροτήσει και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ