Τσίπρας: Ανάσα ζωής οι εκλογές στις αρχές του 2015

“Οι εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου θα είναι ανάσα ζωής για το λαό μας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας,  κατά την ομιλία του στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε στην Κοζάνη.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές “θα είναι λύτρωση, και ευκαιρία για ένα λαό τσαλαπατημένο από τρόικες, κομισάριους και μνημόνια. Για έναν λαό αηδιασμένο από φθαρμένους πολιτικούς και διεφθαρμένους μεσολαβητές μεταξύ εξουσίας και πλούτου”. 

“Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με το γερασμένο και διεφθαρμένο καθεστώς της μεταπολίτευσης που μετατράπηκε σε καθεστώς των μνημονίων. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Ήρθε η ώρα της κάθαρσης. Ήρθε η ώρα του λαού. Η ώρα της δημοκρατίας. Η ώρα της μεγάλης αλλαγής. Για αυτό και ήρθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ” επισήμανε ο κ. Τσίπρα, σημειώνοντας παράλληλα: “Δεν περιμένουμε απαθείς να πέσει το ώριμο φρούτο. Αλλά σχεδιάζουμε με αγωνία την επόμενη μέρα”.

Στην πρώτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η συγκυβέρνηση υπέστη μια μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας πως μέσα στη Βουλή δεν είναι μόνο οι 300 βουλευτές, αλλά και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται όλα αυτά τα χρόνια και “τραβάνε τους βουλευτές από το μανίκι”.

Παρατήρησε πως αυτό δεν αρέσει στους “καλομαθημένους της διαπλοκής” κι έκανε λόγο για ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε “ντουντούκες χυδαίας προπαγάνδας”, και “ολιγάρχες του τραπεζικού συστήματος” που “πολεμούν” τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι η Ελλάδα θα αλλάξει με τη θέληση και την πράξη του ελληνικού λαού”, σημείωσε και αναφέρθηκε σε κάποιους στους “παραθαλάμους της εξουσίας και του πλούτου” που προσπαθούν να φοβίσουν, ίσως για να καθησυχάσουν τον δικό τους φόβο για την ευθύνη που θα τους καταλογιστεί από τον ελληνικό λαό. “Έχετε κάθε λόγο να φοβάστε ότι θα χάσετε από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι παρανομίες, οι ρεμούλες, τα δωράκια θα κοπούν από την πρώτη μέρα με μαχαίρι. Με τη νέα διακυβέρνηση κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αν για κάποιους είναι και εδώλιο κατηγορουμένου τόσο το χειρότερο για αυτούς. Ο λαός, οι τίμιοι πολίτες, δεν έχουν να χάσουν, θα κερδίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Η δική μας κυβέρνηση θα είναι τελείως διαφορετική από τις κυβερνήσεις που γνώρισε ο τόπος. Θα έχει νέα πρόσωπα, δοκιμασμένα σε αγώνες. Όχι μόνο θα καταργήσει τα μνημόνια αλλά και θα διαπραγματευθεί σκληρά για το χρέος και όλα τα άλλα ζητήματα. Μια κυβέρνηση που ξέρει να πει όχι όταν πρέπει να πει όχι”. Είπε ακόμα ότι στην κυβέρνηση θα συμμετέχουν και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με κυρίαρχο αυτό της ΔΕΗ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαπράττει “εθνικό έγκλημα” στην υπόθεση της ΔΕΗ και δεσμεύτηκε ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ θα είναι δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

 

Διαβάστε επίσης

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας καλύπτει τους συμμάχους του στην σκευωρία

“Βόμβα” στο πολιτικό σκηνικό από τις καταγγελίες Χαϊκάλη – Τι απαντά στη μήνυση Σαμαρά – Δεν θα προβληθεί το οπτικοακουστικό υλικό

Τσίπρας: Ο Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ