Υποτιμά τον εαυτό του ο Παπανδρέου αν κάνει κόμμα λέει ο Σκανδαλίδης

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη συναίνεση αλλά και το ενδεχόμενο να κάνει νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει με τα σύμβολά του, το όνομά του και το θεωρώ αδιανόητο, ένας Παπανδρέου να βρεθεί απέναντι με άλλους συνδυασμούς. Είναι λίγο οξύμωρο και το θεωρώ και ολίγον υποτιμητικό για τον ίδιο», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Σκανδαλίδης στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το τι θα κάνουμε εσωτερικά σε μια στιγμή που σήμερα είμαστε μπροστά πιθανότατα σε μια εκλογική αναμέτρηση υπαρξιακού περιεχομένου για το ΠΑΣΟΚ, όταν πρέπει να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε να καθοδηγούμε έστω και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, τα πράγματα σε αυτή τη χώρα πάντα με θέση Εθνικής ευθύνης, είναι φανερό ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ένα συνέδριο δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Μετά τις εκλογές εδώ είμαστε. Δεν ευνοεί κανέναν αυτού του τύπου η αντιπαράθεση».

«Θα του έλεγα, ότι το όνομά του τον υποχρεώνει να είναι εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το τι θα του έλεγε, αν τον συναντούσε.

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρωτοβουλία για συναίνεση, ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε:

«Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να ξεκινήσει με μία προϋπόθεση. Ότι θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη να συνυπάρχουν και να συναποφασίσουν το τελικό. Εννοώ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μιλάμε με μισόλογα; Έχει νόημα η διαπραγμάτευση και η συνευθύνη, διαφορετικά, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ας αφήσουμε τον λαό να μιλήσει», και συνέχισε:

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη των πράξεών του. Αν σήμερα η Ελλάδα δεν εμφανίσει ένα κοινό μέτωπο, θα έχει σίγουρα πιέσεις. Εδώ κάνουν επιλογή κυβερνήσεων, κάνουν επιλογή κομμάτων και δεν υπάρχει εσωτερικό μέτωπο να αντιδρά. Ας αποφασίσει ο λαός λοιπόν».

«Δεν πιστεύω ότι θα διευκόλυνε την εκλογή μια αλλαγή υποψηφίου Προέδρου. Δεν είναι το πρόβλημα το πρόσωπο του Προέδρου. Τον κ. Δήμα τον τιμούμε όλοι και φαντάζομαι και η αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς αυτό που παίζεται γύρω από αυτή τη διαδικασία είναι η επόμενη μέρα της χώρας», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ