• Η τούμπα, το λάθος του Στύλιου και τα "πηγαδάκια"

  8:11 πμ, Πέμπτη 18 Δεκ 2014 8:11 πμ, Πέμπτη 18 Δεκ 2014

  Τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στους ανεξάρτητους βουλευτές κατά την διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας, ωστόσο, ένας υπάλληλος της βουλής και ένας «γαλάζιος» βουλευτής «έκλεψαν» μερικά λεπτά προσοχής σε μια διαδικασία στην οποία κυριάρχησαν τα πηγαδάκια ανάμεσα σε βουλευτές όλων των χώρων.

  Η βραδιά για τον Αντώνη Σαμαρά προμηνυόταν επεισοδιακή, κάτι που επιβεβαιώθηκε «με το καλημέρα» καθώς την ώρα που ο Πρωθυπουργός εισερχόταν στο κοινοβούλιο, ο Τάκης Κάμπρας, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Bουλής, γλίστρησε και έπεσε με τον κ. Σαμαρά να σπεύδει να τον σηκώσει.

  Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ.

  Τόσο στο καφενείο όσο και στο εντευκτήριο της Bουλής τους διαλόγους μονοπωλούσε η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές την ώρα που οι ίδιοι έστηναν «πηγαδάκια» προκειμένου να αποφασίσουν ποια στάση θα τηρήσουν στην ψηφοφορία που ακολουθούσε.

  Όλα τα "πηγαδάκια" της Βουλής

  Πολλά ήταν τα "πηγαδάκια" που σχηματίστηκαν πριν και μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί πέρασαν αρκετό χρόνο εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας, συνομιλώντας στο εντευκτήριο, το καφενείο αλλά και τους διαδρόμους της βουλής.

  Στο εντευκτήριο βρισκόταν από νωρίς το απόγευμα η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, η οποία συνομιλούσε συνεχώς με τους βουλευτες της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση και Γιώργο Κυρίτση, ενώ κάποια στιγμή προστέθηκε στην παρέα τους και η Νίκη Φούντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, πήγε και χαιρέτησε ο αντιπρόεδρος της Bουλής, Γιάννης Τραγάκης.

  Έξω από την Bουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να αποφορτιστούν από την δραματική ψηφοφορία συνομιλώντας με μαθητές από την Ηγουμενίτσα που παρακολουθούσαν την διαδικασία ενώ στο ΠΑΣΟΚ αγωνιούσαν για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος έκανε την εμφάνισή του με διαφορά δευτερολέπτων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

  Ο Μπέζας συνομιλεί με μαθητές

  Ο Αντώνης Μπέζας συνομιλούσε μετά την ψηφοφορία με μαθητές του 3ου γυμνασίου Ηγουμενίτσας, που βρέθηκαν στη Βουλή και παρακολούθησαν τη διαδικασία. Όπως είναι γνωστό ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πολιτεύεται στη Θεσπρωτία.

  Η έκπληξη στην ψηφοφορία παραλίγο να έρθει όχι από τους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά από τον πρώην υφυπουργό Παιδείας, Γιώργο Στύλιο, ο οποίος κατά λάθος φώναξε «παρών» παγώνοντας προς στιγμή τα έδρανα της συγκυβέρνησης.

  Γέλια προκλήθηκαν στην ολομέλεια και όταν ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, ψήφισε τον συνεπίθετό του, Σταύρο Δήμα, και ξέσπασε σε γέλια.

  Η γκάφα του Στύλιου την ώρα της ψηφοφορίας

  Σε γκάφα υπέπεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος. Την ώρα που ήρθε η σειρά του να ψηφίσει, φώναξε "παρών" αντί για "Σταύρος Δήμας". Αμέσως διόρθωσε το λάθος του, ωστόσο για δευτερόλεπτα όλοι γύρισαν και τον κοίταξαν ενώ δεν έλειψαν τα γέλια.

  Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος καθόταν στα πρώτα έδρανα...

  Η "λάθος" εκφώνηση που προκάλεσε γέλια στη Βουλή

  Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης των ονομάτων των βουλευτών που ψηφίζουν αυτή την ώρα στην πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, ένα περιστατικό προκάλεσε τα γέλια σε κάποιους από τους βουλευτές του σώματος.

  Ο Ιορδάνης Τζαμτζής μπερδεύτηκε και εκφώνησε τον βουλευτή Κωνσταντινόπουλου Οδυσσέα, Κωνσταντόπουλου Οδυσσέα, παρόλο το λάθος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σηκώθηκε και δήλωσε Σταύρος Δήμας.

  Το περιστατικό προκάλεσε τα γέλια σε κάποιους βουλευτές του σώματος, όπως φαίνεται και στα πλάνα από τη Βουλή.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα