Δένδιας: Η υποψηφιότητα Δήμα ενέχει δυναμική

«Υπάρχει περιθώριο για πολιτικές κινήσεις και διακομματικές ζυμώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς κρίνει το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή  για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε:

«Η έκβαση της ψηφοφορίας καταδεικνύει ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ενέχει δυναμική. Υπάρχει ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού κοινοβουλίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως πολιτικά μετριοπαθές και ώριμο και επιθυμεί να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Δήμα. Η εικόνα αυτή αναγνωρίζεται απόλυτα.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι φωνές οι οποίες επιζητούν σταθερότητα και επικράτηση του πνεύματος του Συντάγματος, γίνονται ολοένα και εντονότερες.

Θεωρώ ότι αυτό θα διαφανεί στις επόμενες ψηφοφορίες. Εύχομαι οι συγκεκριμένες φωνές να μπορέσουν να ενσωματωθούν με τις δικές μας φωνές, οι οποίες επιζητούν την κυριαρχία της Δημοκρατίας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Υπάρχει περιθώριο για πολιτικές κινήσεις και διακομματικές ζυμώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή. Ο στόχος αυτός, ωστόσο, απαιτεί πολιτική ομόνοια και σύμπνοια ως προς το εθνικό συμφέρον, δυο στοιχεία αναγκαία για την αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης

Ο Κουκουλόπουλος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: Δοκάρι…

Γρηγοράκος: Το αποτέλεσμα είναι “μπετόν αρμέ”

Λυκούδης: Αναμενόμενο το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας- ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ