Οι Financial Times για τον Καμμένο: Δεν είναι βέβαιος ότι όλοι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν “όχι”

«Το μεγάλο πρόβλημα με αυτή την κυβέρνηση είναι πως παίρνει εντολές από την κ. Μέρκελ και δεν ενεργεί σαν κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου κράτους» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στους Financial Times και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί η χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία να κυβερνάται με email από το Βερολίνο»

«Οι 12 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατακλύζονται από τηλεφωνήματα πολιτικών μεσαζόντων που θέλουν να τους πείσουν να λύσουν τους ζυγούς και να στηρίξουν την κυβέρνηση» σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν:

«Ο κ. Καμμένος, οικονομολόγος γνωστός για το επιθετικό του στυλ, ποτέ δεν θεωρήθηκε μέλος της σφιχτά δεμένης ελληνικής πολιτικής ελίτ. Ξεκίνησε το κόμμα του στο Facebook με επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία για την στήριξη του δεύτερου προγράμματος στήριξης και για αυτό που εκλαμβάνεται ως διστακτικότητα στην έρευνα της διαφθοράς».

«Θέλουμε εκλογές, επειδή η χώρα χρειάζεται να σχεδιάσει μία νέα οικονομική πολιτική, όπου συμπεριλαμβάνεται η αναδιάρθρωση του χρέους, το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι είναι αδύνατον να αποπληρωθεί από το τεράστιο ποσό των 340 δισ. ευρώ που χρωστάμε… δεν είναι βιώσιμο, ότι κι αν μας λένε οι εταίροι μας».

«Προβλέπουμε κυβέρνηση συνασπισμού που δεν θα περιλαμβάνει τα μνημονιακά κόμματα όπως είναι η Νέα Δημοκρατία και οι Σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ) που δεν κατάφεραν να γυρίσουν την οικονομία».

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Financial Times σχολιάζουν: «Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ελπίζουν ότι αν όλα τα άλλα αποτύχουν, τουλάχιστον μερικοί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα πειστούν να αλλάξουν στρατόπεδο από πιο ιδιοτελές κίνητρο: την ανάγκη να σώσουν την έδρα τους και τις γενναιόδωρες βουλευτικές συντάξεις που διακυβεύονται εάν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές».

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο με περίπου 6%-7% των ψήφων. Δεν δείχνει όμως, εξίσου βέβαιος ότι θα παραμείνουν πιστοί όλοι οι βουλευτές του κόμματός του στην τελική ψηφοφορία για τον πρόεδρο.

«Είναι δύσκολο δεδομένης της κατάστασης. Πρέπει όλοι όμως, να σεβαστούμε στην αντιμνημονιακή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις προηγούμενες εκλογές» καταλήγει.

Πηγή: euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ