Μεϊμαράκης: Οι βουλευτές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων

Την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα σταθούν με υπευθυνότητα στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους με θέμα «Οικονομικές διαστάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης σε συνθήκες κρίσης».

«Πιστεύω ότι οι βουλευτές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με ευθύνη, θα προσέλθουν στην ψηφοφορία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης για την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να αρνηθεί ότι «όλα τα κόμματα σε περιόδους που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να εκβιάσουν, κατά κάποιον τρόπο, μη δίνοντας τη συναίνεση, όλοι αμάρτησαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν ψηφίζουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή δεν δίνουμε τη συναίνεσή μας ή τη συνεννόησή μας προκειμένου να πετύχουμε εκλογές για να αλλάξει η πολιτική, την οποία εφαρμόζει η κάθε κυβέρνηση, την κάθε φορά που το κάθε κόμμα αρνείτο».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές κουβεντιάζουν και θα κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση σε κάθε χώρα» και τόνισε ότι για να μπορέσει η οικονομία να λειτουργήσει, απαιτείται πολιτική σταθερότητα, απαιτείται εφαρμογή κανόνων ώστε και οι έξω και οι μέσα να ξέρουμε με ποιους κανόνες κινούμαστε.

Ο πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψη ότι το Σύνταγμα πρέπει να είναι λιτό, να περιέχει πολύ λίγες διατάξεις και να υπάρχει ευελιξία ώστε να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα.

«Μπορούμε και πρέπει να καταλήξουμε σε μια αναθεώρηση που θα μπορέσει να προσφέρει στη χώρα μια ευελιξία, με βάση την οποία να μπορεί να κινηθεί τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Κουβέλης δεν βλέπει αλλαγές στη στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ

Σημίτης: Μη ρεαλιστική προοπτική οι 180

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ