Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

«Η βιωσιμότητα του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” έχει διασφαλιστεί», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στις εργασίες του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Συλλόγων και Εργαζομένων του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, «η χρηματοδότηση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος και αφορά συνταξιούχους και ασφαλισμένους γίνεται από το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους από τον κρατικό προϋπολογισμό, στον οποίο έχουν ήδη εγγραφεί τα αντίστοιχα ποσά».

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στη συνέχεια, στη δημιουργία της Μονάδας Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Η λειτουργία της Μονάδας νομοθετήθηκε πρόσφατα, μετά τη θεσμοθέτηση δύο επιμέρους προγραμμάτων: «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» και «Κατ’ οίκον κοινωνική φροντίδα». Στα προγράμματα αυτά εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και φορείς, οπότε κρίθηκε απαραίτητη η λειτουργία μιας Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε), ώστε να επιτυγχάνεται ο καλύτερος συντονισμός και την αποτελεσματικότερη συνεργασία των εμπλεκομένων.

Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας εξήγγειλε ότι αναμένεται να υπογραφεί σύντομα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει:

– Τα νέα κριτήρια ένταξης ωφελουμένων στο πρόγραμμα, ΑμεΑ, ανήμπορων, ανασφάλιστων και ηλικιωμένων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες τους.

– Την απρόσκοπτη και εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση για να μην παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη πληρωμή των εργαζομένων.

– Τις διαδικασίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εργαζομένων.

– Την αναβά��μιση του τεχνολογικού εξοπλισμού (αυτοκίνητα κλπ).

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Έχουμε φτύσει αίμα, δεν θα αφήσω να χαθούν οι θυσίες

Πάγκαλος: Νούμερο και παλαβωμένο παιδί ο Τσίπρας 

Μπουτάρης: Δεν μας τα λέει καλά ο… πιτσιρικάς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ