«Κόντρα» Παυλόπουλου – Μπαλάφα στον Real Fm 97,8

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Δεν αισθάνομαι ότι θα πάει στράφι η δουλειά μας. Αλλά ότι θα χάσουμε όχι μόνο μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε τομές, αλλά για να απαλλάξουμε τον πολιτικό κόσμο από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και την ασυλία», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δέχεται μια τέτοια συζήτηση. Μιλάμε για μια απόλυτη θέση η οποία λέει ότι εγώ βρίσκω ευκαιρία με αφορμή την Προεδρική εκλογή να ρίξω την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Οι μέρες που περνάμε μου θυμίζουν έντονα τη γραμμή που είχε η χώρα το 2009, όταν ο Κώστας Καραμανλής έλεγε ότι πρέπει να συνεννοηθούμε και η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν, σε καμία περίπτωση, ότι και να γίνει και τον Κάρολο Παπούλια, τον βγάζουμε μετά», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαλάφας από την πλευρά του, σημείωσε ότι «Από την πλευρά μας, στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να μπει σε μια σειρά και νομίζω ότι άνθρωποι πολιτικοί, σαν τον κύριο Παυλόπουλο και σε εκείνη τη φάση θα έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο» και συνέχισε:

«Δυστυχώς, η ιστορία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενεπλάκει αναγκαστικά με το ζήτημα της απαλλαγής στη χώρα από μια κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει μια άγρια πολιτική η οποία είναι καταστροφική για τη χώρα. Μια κυβέρνηση όταν όλα είναι εναντίον της, θα πρέπει να σκεφτεί, μήπως πρέπει να καταφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία. Λες και αν δεν είναι Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς ή κυβερνητική εκπρόσωπος η κ. Βούλτεψη, θα μας βρει η καταστροφή.

«Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα η πορεία των πραγμάτων του 2009. Είμαστε στο τέλος αυτής της φάσης του προγράμματος. Ήταν η στιγμή που θα έπρεπε να έχουμε ένα ενιαίο μέτωπο γιατί έχουμε επιχειρήματα. Μέσα στο 2014 είχαμε δύο κορυφαίες ομολογίες, ότι μίλαγαν για ηλιθιότητες σε ότι αφορά τον τρόπο που έγινε το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Σήμερα το πρωί, ο Μάριο Ντράγκι, πλέον είναι αποφασισμένος να προβεί σε πολιτική χαλάρωσης και αγορά ομολόγων. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα για να διαπραγματευθούμε και την πετάμε στον κάλαθο τον αχρήστων για να προκαλέσουμε εκλογές λίγους μήνες νωρίτερα. Δεν είναι κρίμα τούτη τη στιγμή, όταν έχουμε αυτά τα όπλα κόντρα στους εταίρους μας; Αυτή η αντιπαράθεση, είναι θάνατος για το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Κανενός είδους τρομολαγνεία δεν είναι δυνατό να λύσει τα προβλήματα του τόπου», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος.

«Μακάρι το τέλος του προγράμματος να ήταν μπροστά μας. Τελειώνει το 2ο μνημόνιο, έχουμε δύο μήνες παράταση και ήδη έχει συμφωνηθεί ένα επιπλέον πρόγραμμα με μείωση συντάξεων με αύξηση του ΦΠΑ και λοιπά. Η άσκηση πολιτικής έχει πάρει τον κατήφορο, δεν τους έχει εμπιστοσύνη κανείς πλέον», σημείωσε ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε:

«Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Θυμίζω το κλίμα 80-81. Κάθε πρωί, επί 1-1,5 χρόνο, υπήρχαν τρία ταμπλόιντ που έβγαιναν κάθε πρωί με γραμμή, «ο Αντρέας έρχεται», «Το ΠΑΣΟΚ επελαύνει». Εμείς θα κάνουμε πράγματα ρεαλιστικά που θα συνιστούν μια υπεύθυνη τομή».

«Υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις οι οποίες έχουν ελαττωθεί. Δεν υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν εκτιμήσεις διαφορετικών αποχρώσεων. Αλλά αυτή η συμφωνία εγχώριων και όχι μόνο, κέντρων, λειτουργούν με έναν κυνισμό. Αυτό το ζήτημα, ότι αν γίνουν εκλογές θα χρεοκοπήσουμε, που λέει η κυρία Βουλτεψή, είναι ντροπή για το Δημοκρατικό μας καθεστώς», πρόσθεσε, σχετικά με τις απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παυλόπουλος, σημείωσε από την πλευρά του ότι «αν δεν είχαμε αυτή την ανασφάλεια περί το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η τρόικα δεν θα είχε το επιχείρημα να προβάλει απαιτήσεις που είναι αδιανόητες. Αυτό προκλήθηκε από το ότι και ενιαίο μέτωπο δεν υπήρχε, και υπήρχε αυτή η αβεβαιότητα. Όταν έρχονται απέξω και έχουν αυτή την ανασφάλεια σχετικά με την πορεία της πολιτικής μας ζωής, συν το γεγονός ότι τι μπορούσε να κάνει ο κ. Σαμαράς όταν πρέπει το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου να υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Με τρομάζει η επανάληψη της πορείας του 2009», και συνέχισε:

«Μας βαρύνει όλους αυτή η κατάσταση. Άλλα όταν σου δίνεται αυτή η ευκαιρία, για λίγες μέρες διαπραγμάτευσης, να τις θυσιάσουμε για λίγους μήνες εξουσίας;

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ