Mιχελογιαννάκης: Η σακούλα είχε…

Τη δική του απάντηση για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την κίνησή του να βγάλει κάτι από μια σακούλα κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας που έκανε στο Σύνταγμα,  έδωσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με άρθρο του στην ιστοσελίδα Cretalive. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων η σακούλα που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο είναι «σακουλίτσα με τα φάρμακα» ή για άλλους η μίνι «φαρμακαποθήκη Μιχελογιαννάκη», που έχει μαζί του πάντα ως γιατρός.

Αναλυτικά το άρθρο του:

του Γιάννη Μιχελογιαννάκη

Η επιλογή μου να προχωρήσω σε  απεργίας πείνας, είχε συγκεκριμένους λόγους και συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους έκανα γνωστούς από την πρώτη ημέρα. Η ανθρωπιστική κρίση των μνημονίων, οι προκλήσεις που δημιουργήθηκαν με την επίσκεψη  Νταβούτογλου και για την συνεκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, η υγεία του Νίκου Ρωμανού, η οποία βρισκόταν σε «επαπειλούμενη κατάσταση»  και η συμπαράσταση στους Σύρους πολιτικούς πρόσφυγες κατοχής, πράξη συμβολισμού καθώς και εμείς σε κατοχή βρισκόμαστε, αποτέλεσαν τους τέσσερις σοβαρούς λόγους που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση. Μια απόφαση, που ως άνθρωπος και ως γιατρός μου ήταν αδιανόητο να μην πάρω, καθώς η θέα των Σύρων πολιτικών προσφύγων, με τα μωρά, τους ακρωτηριασμένους και τους ορφανούς από συγγενείς, οι οποίοι ζούσαν απάνθρωπα είκοσι μέτρα από την ζεστή Βουλή, δεν μου άφησε περιθώρια. Μια απόφαση που στήριξα έως τέλους, καθώς πέραν των άλλων, καταφέραμε τελικά  να λάβουν άσυλο περί τα 360 άτομα, να διευθετηθούν τα των διαδικασιών και να στεγαστούν με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια οι υπόλοιποι έως ότου διεκπεραιωθούν όλες οι διαδικασίες.

Είναι ευνόητο ότι σε όποια πράξη και αν προχωρήσει κάποιος και ιδιαίτερα ένας βουλευτής, ποτέ δεν θα βρει την σύμφωνη γνώμη όλων, άλλωστε, η διαφορετικότητα των απόψεων και ο σεβασμός τους, αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας.  Ως εκ τούτου, η κριτική ήταν αναμενόμενη και μάλιστα επιθυμητή καθώς είμαι βέβαιος ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα αναδεικνύονταν ακόμα περισσότερο, οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση μου.

Αντί αυτού όμως, ξεκίνησε μια προσπάθεια διακωμώδησης κάθε κίνησης και πράξης. Η επίμαχη «σακούλα με τα παξιμάδια», που εμφανίζεται σε ένα βίντεο, δεν είναι τίποτα άλλο από την γνωστή σε πολλούς συμπολίτες μας, «σακουλίτσα με τα φάρμακα» ή για άλλους η μίνι «φαρμακαποθήκη Μιχελογιαννάκη», που πάντα έχω μαζί μου ως γιατρός. Φάρμακα, τα οποία εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι ήταν απαραίτητα σε αρκετούς Σύρους, όλες αυτές τις ημέρες. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους σας, ότι η δημοσιογράφος που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο, έχει ήδη διαψεύσει τις κακοήθειες που κυκλοφορούν και κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρχε ίχνος φαγώσιμου στην σακούλα.  Θέλω επίσης να υπενθυμίσω ότι προσωπικά  ζήτησα να γίνει εξέταση, για να αποδειχθεί αν είχα φάει κάτι.

Η επίμαχη βόλτα για καφεδάκι, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η επιλογή του καφενείου «Εθνικόν», λίγα μέτρα δίπλα από το χώρο της απεργίας, όπου τόσο οι Σύροι, όσο και εγώ, αναγάγαμε τον καφέ ως αντίτιμο  της χρησιμοποίησης των χώρων υγιεινής που διαθέτει. Δυστυχώς είμαι υπερτασικός, η αγωγή λοιπόν που λαμβάνω, υπερτασικά-διουρητικά φάρμακα, που δημιουργούν εντονότερα κάποιες ανάγκες. Ευτυχώς, για αυτό δεν  γράφηκε τίποτα.

Πέραν όμως της παροιμιώδους παρατήρησης των παραπάνω ως «παραπτώματα», είχαμε και το αναμάσημα παλαιότερων, καταλογισθέντων πράξεων ή φράσεων. Είχαμε το αναμάσημα της μετατόπισης του Μιχελογιαννάκη από κόμμα σε κόμμα, προφανώς από κάποιους, οι οποίοι  δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η διαγραφή μου από το ΠΑΣΟΚ, ήταν απόρροια της μη ψήφισης του μνημονίου και ότι η αντίθεσή μου με την λοξοδρόμηση των κομμάτων και την φιλομνημονιακή πολιτική που ανέπτυσσαν, έφεραν και την απομάκρυνσή μου από αυτά.

Είχαμε το αναμάσημα του ότι τα μνημόνια αυξάνουν την ομοφυλοφιλία, όπως μου αποδίδεται, γεγονός που δείχνει την έλλειψη χιούμορ που έχουν ορισμένοι. Σήμερα στην Ελλάδα, έχουμε περισσότερους θανάτους από ότι γεννήσεις, θέλησα λοιπόν με αυτό τον τρόπο  να μιλήσω για την αδυναμία των νέων στο να αποφασίσουν να κάνουν παιδί. Έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι σέβομαι  απεριόριστα το γενετήσιο προσδιορισμό του καθενός και δίνω συνεχώς μάχες εναντίον των φοβικών συνδρόμων και του ρατσισμού.

Όσον αφορά τώρα το αναμάσημα του «Ανδρός πεσούσης», διερωτώμαι, πόσες φορές ακόμα πρέπει να τοποθετηθώ, για να κάνω ξεκάθαρο ότι, η εσκεμμένη, πιθανόν άστοχη παράφραση μου, μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης έντασης και φόρτισης, έγινε για να περιγράψω τις μεθοδεύσεις κάποιας κυρίας του κοινοβουλίου, που υπονόμευε τότε και έπαιξε καταλυτικό ρόλο  -και αυτή- στην πτώση της τότε κυβέρνησης ; Δυστυχώς, η κατάθεση εξώδικου τότε στον κ. Πρετεντέρη, δεν τον απέτρεψε από το να αναμασήσει τις ίδιες συκοφαντίες στο άρθρο του τα «Τρία όχι».

Οι πολίτες του Ηρακλείου με γνωρίζουν, ξέρουν ποιος είναι ο άνθρωπος, ο γιατρός και ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ