Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις δηλώσεις Γιούνκερ

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς σήμερα να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι θα προτιμούσε «γνώριμα πρόσωπα» στην εξουσία στην Ελλάδα, είπε ότι αυτό είναι κάτι που ερμηνεύεται πολλαπλώς.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος κατά πόσο έχει αλλάξει η πολιτική της Επιτροπής όσον αφορά τη θεσμική ουδετερότητα που οφείλει να τηρεί στα εσωτερικά των κρατών- μελών, έπειτα από τη δήλωση του προέδρου της περί «γνώριμων προσώπων», ο Μαργ. Σχοινάς είπε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτε παραπάνω πέρα από την ανακοίνωση της περασμένης Τετάρτης για την εκλογή Προέδρου στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τη δήλωση του Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Επιτροπής παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Inside Brussels», όπου πράγματι είπε ότι θα προτιμούσε γνώριμα πρόσωπα. «Γνώριμα πρόσωπα, είναι γνώριμα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια ερμηνείας για το τι μπορεί να εννοεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, σύμφωνα με το οποίο, στις 15 Δεκεμβρίου το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Γάλλος επίτροπος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του υπό κατασκευή σταθμού του μετρό «Αγία Βαρβάρα».

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Π. Μοσκοβισί έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Κληθείσα να σχολιάσει η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, γιατί ο Π. Μοσκοβισί δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι το πρόγραμμα του Γάλλου επιτρόπου στην Αθήνα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί πλήρως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ