Η Χαριλάου Τρικούπη στον Παπανδρέου: οι μνήμες είναι πολύ νωπές

Τη νέα δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο περί εξόδου από το ευρώ, το πολιτικό κλίμα και το ενδεχόμενο εκλογών, σχολιάζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδικότερα, σε άτυπη ενημέρωση, τονίζουν αναφορικά με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «είναι σαν να θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των γεγονότων για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης». «Δεν διαβλέπουμε κάποια ανταπόκριση. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και οι μνήμες είναι πολύ νωπές» προσθέτουν.

Χαρακτηρίζουν ως σενάρια «εκτός εποχής» τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο περί εξόδου από το ευρώ και επισημαίνουν ότι «το θέμα δεν είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά το ενδεχόμενο να πτωχεύσει μέσα στο ευρώ», τονίζοντας ότι «τον Έλληνα πολίτη τον ενδιαφέρει να λειτουργεί η οικονομία».

Ως προς τα σενάρια χαλάρωσης του προγράμματος από τους Ευρωπαίους, οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι η Γερμανία σέβεται τη δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού και πως αν ο ελληνικός λαός πάρει αποφάσεις που θα τον οδηγήσουν σε αδιέξοδο, υπάρχουν οι μηχανισμοί για να τηρηθεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο συμφωνιών. Χαρακτηρίζουν δε «αφελή και επικίνδυνη» τη σκέψη ότι οι Ευρωπαίοι θα χαριστούν σε μια νέα κυβέρνηση.

Αναφορικά με το πολιτικό κλίμα και το ενδεχόμενο εκλογών, σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη επιδιώκει και επιθυμεί να βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας και υπογραμμίζουν ότι «σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε εκλογές και επιλεγεί μια άλλη στρατηγική, ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να ζήσει μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία».

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρουν ότι «δεν μπορεί κάποιοι να φέρουν το βάρος της αλήθειας και κάποιοι άλλοι την ελευθεριότητα του ψέματος», για να τονίσουν ότι «οι εκλογές θα κριθούν προεκλογικά και όχι με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν σήμερα».

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση που είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφέρουν ότι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να βοηθήσει ως αρχηγός του SPD, μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για να εξελιχθεί ομαλά η ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια της ομοσπονδιακής Βουλής, για την παράταση και τη συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Με μια φωτογραφία “καρφώνει” τον Βενιζέλο ο Πεταλωτής

Όλες οι αντιδράσεις για το “δεύτερο ΠΑΣΟΚ” του Παπανδρέου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ