Χρυσοχοΐδης: Πράξη βαθιά ανεύθυνη το “όχι”

Όσοι βουλευτές δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για την καταστροφή που θα προκαλέσουν στη χώρα, είναι η θέση που διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

«Οι συνάδελφοι βουλευτές αρνούμενοι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μεταθέτουν τη δική τους ευθύνη στο εκλογικό σώμα. Ακούγεται σαν τάχα δίκαιο και δημοκρατικό να αποφασίσει ο λαός. Είναι πράξη βαθιά ανεύθυνη όμως, όπως κάθε μετάθεση ευθύνης» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Ο λαός μάς εξέλεξε για να αποφασίζουμε και όχι για να του πετάμε πίσω το μπαλάκι. Ο λαός αποφασίζει για την κυβέρνηση κάθε τέσσερα χρόνια όπως ορίζει το Σύνταγμα. Στη Δημοκρατία, ευθύνη των βουλευτών είναι, μεταξύ άλλων, να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι λοιπόν θάρρος, αλλά είναι ανευθυνότητα να μην ψηφίσει κανείς Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσοι δεν ψηφίσουν θα είναι ανεύθυνοι και εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για το τι θα συμβεί στη χώρα. Κάθε ψήφος ενάντια στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανοίγει τον δρόμο για μια καταστροφή τεραστίων διαστάσεων».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αν προκληθούν εκλογές τώρα «θα μπερδευτεί η χώρα από την ακυβερνησία και θα διχαστεί από τη βία των ιδεοληψιών». «Αν γίνουν εκλογές δεν θα τελειώσει τίποτα, δεν θα υπάρξει η ανακούφιση του ορατού τέλους του Μνημονίου. Αντίθετα, γεννιέται ο τρόμος, γιατί θα ξεκινήσει ένας μεγάλος, απρόβλεπτης διάρκειας εφιάλτης» είπε ο υπουργός Υποδομών.

 

Διαβάστε επίσης

Όλες οι αντιδράσεις για το “δεύτερο ΠΑΣΟΚ” του Παπανδρέου

Νέα δήλωση Παπανδρέου-Κάνει κόμμα;

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ