“Κρύβουν την εγκληματικότητα”

Διαβάστε την ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρταίας, Αργύρης Ντινόπουλος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοίδη σχετικά με την υποτιθέμενη “μείωση” της εγκληματικότητας μέσω της απόκρυψης των εγκλημάτων:”Απαράδεκτος και βαθύτατα αντιδημοκρατικός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία του Υπουργείου επέλεξε να “μειώσει” την εγκληματικότητα.

Κρύβει από την κοινή γνώμη σοβαρότατα εγκλήματα που διαπράττονται με τη διαγραφή αυτών των εγκλημάτων από τα ενημερωτικά δελτία προς τον Τύπο.

Το πρωτοφανές  αυτό γεγονός έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των δημοσιογράφων οι οποίοι καλύπτουν το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από το 1974 και τους θίγει όχι μόνον ως επαγγελματίες (σε δύσκολες συνθήκες) αλλά και ως πολίτες δημοκρατικής χώρας.

Αυτή η πολιτική επιλογή δυσχεραίνει και την ίδια την Ελληνική Αστυνομία η οποία , υπό αντίξοες επιχειρησιακές , αλλά και οικονομικές συνθήκες , προσπαθεί να πατάξει την εγκληματικότητα.

Ερωτάται ο Υπουργός:

Τι πρόκειται να πράξει για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και πλήρη ενημέρωση των δημοσιογράφων οι οποίοι καλύπτουν το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αργύρης Ντινόπουλος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ