Ετοιμότητα διακυβέρνησης ζήτησε ο Τσίπρας

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, την εισήγησή του στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς κινήθηκε εξ ανάγκης, πως η επίσπευση των διαδικασιών είναι τελικά μια πολύ θετική εξέλιξη υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας και των αδιέξοδων της κυβερνητικής πολιτικής.

“Οι επόμενες μέρες έως τις 29/12 θα είναι κρίσιμες και δύσκολες. Είναι βέβαιο ότι θα ασκήσουν πιέσεις προς τους βουλευτες ανάμεσα στις ψηφοφορίες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αντίστασης του ελληνικού λαού στην επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας το επόμενο διάστημα χρειάζεται εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Παράλληλα, πρότεινε η πολιτική γραμματεία να είναι σε συνεννόηση ώστε να εκτιμούν καθημερινά την κατάσταση και να παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί, ενώ ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι περιφερειακές διασκέψεις του κόμματος.

Το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί ο ίδιος στην Κρήτη και Θεσσαλία για να αναδείξει ο ίδιος το πραγματικό δίλημμα που δεν είναι άλλος από το “Σαμαράς και μνημόνιο” ή το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρέπει να χάνουμε ούτε ένα λεπτό έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι, όπως είπε, μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για την κατάθεση νομοσχεδίων που αφορούν: στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο, τη φοροδιαφυγή και τα ΜΜΕ.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ