Γεωργιάδης: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε

Γεωργιάδης: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την επιλογή Δήμα, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και το αν η κυβέρνηση συγκεντρώνει τους 180 βουλευτές.

«Ο κ. Δήμας έχει την κοινή αποδοχή όλου του πολιτικού κόσμου. Δεν υπάρχει κάποιος να πει κάτι αρνητικό για τον κ. Δήμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Παρά το ότι σήμερα φαίνεται πολύ δύσκολο να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μην προδικάζουμε διότι αυτή η εκλογική διαδικασία κρύβει ακόμα εκπλήξεις. Το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορεί να παίξει ρόλο. Το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, για παράδειγμα το χθεσινό κραχ στο χρηματιστήριο. Αυτό ήταν ένα μήνυμα».

«Ωραίες οι αναλύσεις καφενειακού τύπο, αλλά όταν θες να βγεις στις αγορές οφείλεις να μπορείς να κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους. Ένα κυβερνητικό κόμμα όπως θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν προκαλεί τρόμο στις αγορές, αυτό μπορεί να φαντάζει κάπως ηρωικό, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να είναι και πένθιμο. Το κλίμα μέχρι την Προεδρική Εκλογή, θα θέσει ξεκάθαρα διλλήματα στους βουλευτές», πρόσθεσε.

«Αποφάσισα να μην λέω ψέματα στον κόσμο. Ναι, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε. Μετά από μένα το είπε η Capital το είπε η Bank of America, το είπαν οι New York Times, το είπε η Wall Street Journal, το είπαν σήμερα οι Financial Times. Κάποια στιγμή πρέπει να έχουμε και ανοιχτά αυτιά να καταλαβαίνουμε τι μας λένε», είπε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μπορεί να έχουμε εκλογές και σε ένα μήνα, να είναι Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Αν άκουγα τώρα κάποια πράγματα σχετικά λογικά, τότε θα έλεγα ναι, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν κάποιο συμβιβασμό. Λένε ταυτόχρονα δύο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία ότι θα καταργήσουν τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου και από την άλλη, ότι δεν θα κάνουν μονομερής ενέργειες», σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ