Καμμένος: Επιλογή ήττας του Σαμαρά ο Δήμας

Καμμένος: Επιλογή ήττας του Σαμαρά ο Δήμας

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την Προεδρική εκλογή, την επιλογή του Σταύρου Δήμα αλλά και την επόμενη μέρα.

«Ο κ. Δήμας παραμένει αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει επιβραβεύσει όλες τις επιλογές Σαμαρά, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου που έκανε το Psi και δεν πιστεύω ότι μπορεί με κανέναν τρόπο να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βουλευτές», σχολίασε αρχικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Η επιλογή του Σταύρου Δήμα αποτελεί επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά».

«Ζούμε μέρες του 65’, υπάρχουν πιέσεις προς τους βουλευτές με πολλά μέσα. Πιέσεις οι οποίες έχουν να κάνουν είτε με εκβιασμούς είτε με προσφορές, τρόπους οι οποίοι δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε δημοκρατικοί. Ο κ. Σούκουρης κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου. Αφήστε να δούμε, υπάρχουν και άλλες υποθέσεις οι οποίες τρέχουν», πρόσθεσε.

«Θεωρώ πάρα πολύ πιθανή την περίπτωση να αλλάξει η υποψηφιότητα του κ. Δήμα. Τα πράγματα είναι θέματα πολιτικής. Έχουμε ουσιαστικά την επιβεβαίωση της κυβέρνησης ότι πάμε σε δύο νέα μνημόνια. Ένα με το ΔΝΤ και ένα με την Ευρωπαϊκή ένωση. Είναι μια πολιτική επιλογή την οποία θα κάνουν και οι πολίτες αλλά και οι βουλευτές», τόνισε στη συνέχεια.

«Το μνημόνιο δεν τελειώνει. Μιλάει για πιο σκληρά μνημόνια. Αυτά τα δύο μνημόνια προβλέπουν νέα μέτρα κατά της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Εδώ ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει για την πολιτική αυτή η οποία περιλαμβάνει δύο νέα μνημόνια. Δεν γίνεται να συνεχίσει αυτή η επίθεση, κατά της ιδιωτικής παρουσίας των Ελλήνων», είπε ακόμα ο κ. Καμμένος.

«Κανένα ομόλογο δεν πρόκειται να πληρωθεί αν δεν γίνει πρώτα επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους. Δεν είναι χρεοκοπία αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Το default το οποίο επήλθε με το Psi, ήταν χρεοκοπία. Εγώ θα προστατεύσω πρώτα την περιουσία του Έλληνα και εν συνεχεία τους ομολογιούχους κερδοσκόπους. Δεν θα πληρωθεί απολύτως τίποτα αν δεν γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου», σημείωσε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε:

«Θα συζητήσουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό σκληρούς όρους. Εμείς στα θέματα τα Εθνικά, της Ορθοδοξίας και της Οικονομίας έχουμε σαφής πολιτική».

«Δεν θα μείνουμε ούτε χωρίς φάρμακα ούτε χωρίς πετρέλαιο. Δεν εξαρτώνται αυτά από ένα ομόλογο το φάρμακο και το πετρέλαιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι περισσότεροι έμποροι δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγές. Δεν μπορούν να κάνουν εξαγωγές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι ο μπαταχτσής του κόσμου. Θα γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, δα διαγραφεί το χρέος που είναι επαχθές και επονείδιστο και ο ελληνικός λαός, θα πληρώσει αυτά που μπορεί να πληρώσει και αυτά που αναγνωρίζει», σημείωσε.

«Αν είναι να υπάρξει συμφωνία μετά τις εκλογές, θα είναι με δημόσια σκληρή και απόλυτη διαπραγμάτευση. Μας χωρίζει πολιτιστική απόσταση», επισήμανε.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε πιέσεις που δέχεται ακόμα και ο ίδιος για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Έχω δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις και δέχομαι καθημερινά πιέσεις με προσφορές απίστευτες. Από επιχειρηματίες, από φίλους, από παράγοντες. Αν μπορούσα να το αποδείξω στη δικαιοσύνη θα σας έλεγα ότι συνοδεύονται και από οικονομικές προσφορές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν πρόκειται να γονατίσουμε. Δεν εκβιαζόμαστε».

Κλείνοντας, ο κ. Καμμένος είπε: «Ντρέπομαι για εκείνους οι οποίοι ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό προκειμένου να παλέψουν αυτή την κυβέρνηση και την τρόικα και βλέπουμε, να κάνουν πολιτική κολοτούμπα και να στηρίζουν έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου και συνεχιστή της πολιτικής των μνημονίων. Αυτά όλα όμως θα διερευνηθούν και να ξέρουν πολύ καλά ότι οι Συμπιλίδηδες, δεν γράφτηκαν ποτέ στην ιστορία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ