Αντίγραφο ποινικού μητρώου με ένα κλικ

Αντίγραφο ποινικού μητρώου με ένα κλικ

Τέλος στην πολυήμερη αναμονή πολιτών για τη λήψη αντιγράφων ποινικού μητρώου, αλλά και στις γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις» για τις αρμόδιες αρχές, θέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στο μητρώο με το…ποντίκι του υπολογιστή.

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου βρίσκεται πλέον σε πλήρη παραγωγική λειτουργία και χθες τα πλεονεκτήματά του παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα καλύπτει τον ευρύτερο κύκλο του Ποινικού Μητρώου και μέσω αυτού καταχωρίζονται και υπόκεινται σε διαχείριση με συστηματικό τρόπο τα μητρώα των πολιτών από το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας με άμεσο, αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο. Καλύπτονται συγκεκριμένα 165 Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εφετεία ανά την επικράτεια σε 63 πόλεις της χώρας.

Στόχος είναι η απλούστευση των εσωτερικών διαδικασιών για τις υπηρεσίες, ο περιορισμός των δαπανών και η γρήγορη και αποτελεσματική καθημερινή εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών που αιτούνται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Ένωση Εταιρειών Uni Systems και SingularLogic και συγχρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ