Το “καρφί” του Βούτση για τον Γιοβανόπουλο

Το “καρφί” του Βούτση για τον Γιοβανόπουλο

«Πρόβλημα αυτοεξευτελισμού» εκτιμά ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ότι «δημιουργούν» οι βουλευτές οι οποίοι καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό ή το όποιο κείμενο μέτρων έρθει στη Βουλή, αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο βήμα είχε προηγηθεί ο Κώστας Γιοβανόπουλος, που ανήκει στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ο οποίος είπε: «Μην με βρίζετε απλώς, επειδή είμαι υποψήφιος ψηφοφόρος Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Κάποιοι βουλευτές εκκινώντας από τις δικές τους πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις θέλουν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζουμε κάτι με απόλυτο τρόπο. Όποιος σήμερα το βράδυ ψηφίσει τον προϋπολογισμό αυτής της κυβέρνησης, πόσο μάλλον και τον επόμενο «συμπληρωματικό» (όπως τον είπε ο κ. Χαρδούβελης) ή όποιο πρόγραμμα έρθει με μέτρα, είναι σαφές ότι πρέπει να ψηφίσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσοι όμως καταψηφίσουν σήμερα αυτό τον προϋπολογισμό ή ό,τι άλλο έρθει, δημιουργούν ένα πρόβλημα αυτοεξευτελισμού, το να δηλώνουν και να καλούν όσους έχουν τις ενστάσεις τους να συμπεριφερθούν υπεύθυνα για τη σταθεροποίηση» είπε χαρακτηριστικά. «Να τελειώσουν οι ανοησίες και τα κόλπα», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του, επί του προϋπολογισμού, ο κ. Βούτσης ανέφερε πως χρειάζεται «νωπή λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση μετά τις αποφάσεις που θα πάρει η Βουλή σε σχέση με τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου, για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης και ότι άλλο χρειαστεί».

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ