ΒΙΝΤΕΟ- Ο Μιχελογιαννάκης με σλίπινγκ μπαγκ στην πλατεία Συντάγματος-Η παρέμβαση του Άδωνι

ΒΙΝΤΕΟ- Ο Μιχελογιαννάκης με σλίπινγκ μπαγκ στην πλατεία Συντάγματος-Η παρέμβαση του Άδωνι

Άρχισε την απεργία πείνας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης όπως είχε προαναγγείλει και προτρέπει τους  Έλληνες : «Σηκωθείτε επιτέλους από τους καναπέδες σας».

Τόσο η απεργία πείνας όσο και η παραμονή του στην πλατεία Συντάγματος γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης τόσο στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία εδώ και μέρες, όσο και στον Νίκο Ρωμανό.

Ο Ι. Μιχελογιαννάκης μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα” του Skai σε απ’ ευθείας μετάδοση από την πλατεία Συντάγματος, όπου ξαπλωμένος και τυλιγμένος με κουβέρτες, τόνισε πως “η πράξη μου συνειδησιακά μου δίνει μεγάλο κουράγιο”.

Σχετικά με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε πως το παιδί «είναι αποφασισμένο να πεθάνει και δεν πρέπει η ελληνική κοινωνία να το επιτρέψει . Μία απλή αρρυθμία από έλλειψη καλίου θα του κοστίσει ζωή ».

Όσο για τα αιτήματα των Σύρω προσφύγων τόνισε ότι είναι δίκαια. «Το κρύο είναι απαράδεκτο και λυπάμαι τα μωρά που πρέπει να το αντέξουν».

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε ότι αυτό που ζητούν οι Σύροι πρόσφυγες είναι να αλλάξει η νομοθεσία ολόκληρης της Ευρώπης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη.

Δείτε το βίντεο από τον Σκάι

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Τι έγραψε ο Άδωνις για την απεργία πείνας που ξεκινά ο Μιχελογιαννάκης

Ο Μιχελογιαννάκης ξεκινάει απεργία πείνας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ