Μανιάτης: «O ΣΥΡΙΖΑ ζητά την πλήρη ανατροπή μιας πολιτικής»

Μανιάτης: «O ΣΥΡΙΖΑ ζητά την πλήρη ανατροπή μιας πολιτικής»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει στο εξωτερικό και περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση στην Ελλάδα- στο εσωτερικό όμως, έρχεται και απαιτεί αλλαγή πολιτικής» παρατήρησε στην ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2015.

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο, από τον Γ. Σταθάκη και τον Γ. Μηλιό, ο υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε πως με βάση την έκθεσή αυτή, «οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών προβλέπεται για το 2015 να αυξηθούν, και η ανεργία αθροιστικά να μειωθεί κατά 3%. Η ελληνική οικονομία ήταν το 2014 τουλάχιστον αυτάρκης (στην πραγματικότητα πλεονασματική) και η ελληνική οικονομία παρήγαγε περισσότερα απ’ όσα κατανάλωνε. Τα επιτόκια των νέων δανείων έχουν μειωθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ευρωζώνη».

«Είναι λογικό να παραδέχεσαι στο εξωτερικό τα αποτελέσματα μιας πολιτικής, και στο εσωτερικό να διεκδικείς την πλήρη ανατροπή της;» σχολίασε ο κ. Μανιάτης.

Για τον τομέα ευθύνης του, ο υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε πως η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια «να μπορεί η Ελλάδα να συνομιλεί με τους διεθνείς εταίρους της ως χώρα που προσφέρει και δίνει ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, όπως επίσης να κάνουμε βαθιές διοικητικές μεταρρυθμίσεις, σε μια χώρα που μόνον ταλαιπωρούσε τον πολίτη και τον υποψήφιο επενδυτή».

«Η Ελλάδα μετά από δεκαετίες, λέει στους εταίρους της, πως είμαστε η μόνη χώρα που προτείνει τρεις νέες διόδους και πηγές τροφοδοσίας της Ευρώπης: Με πηγή την Κασπία, ο αγωγός TAP μεταφέρει ενέργεια μέσω της Ελλάδας, ενώ τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου μεταφέρονται μέσω Ελλάδας με τον αγωγό East Med. Και η πλωτή μονάδα υγροποιημένου αερίου στη Βόρειο Ελλάδα, θα τροφοδοτεί τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία μέσω ενός νέου αγωγού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης.

 

Διαβάστε επίσης

Απάντηση της Σταυρινούδη για τη “γκάφα” στη βουλή

Γρηγοράκος: Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ