Λυκούδης: Γιατί υπογράφουμε το κείμενο για την εκλογή Προέδρου

Λυκούδης: Γιατί υπογράφουμε το κείμενο για την εκλογή Προέδρου

Για το κείμενο-πλατφόρμα με τις υπογραφές των βουλευτών που επιδιώκουν να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε ο Σπύρος Λυκούδης.

«Εγώ και οι συνάδελφοί μου που υπογράφουμε το κείμενο εκτιμούμε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή και σ’ αυτή τη νέα φάση που επιχειρεί να μπει έχουμε ανολοκλήρωτα σχέδια. Και από πλευράς κυβέρνησης και από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο κ. Λυκούδης, μιλώντας στο Βήμα fm και πρόσθεσε:

«Εμείς εκτιμούμε ότι ήρθε η ώρα για μια καθαρή, έντιμη, μεγάλη και ουσιαστική, εθνικού χαρακτήρα συνεννόηση και συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Να βρεθεί δηλαδή ένας κοινός τόπος, ώστε να είναι πιο αξιόπιστη η χώρα μας στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και για να το πετύχει αυτό, κάποια βασικά πράγματα που εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης, πρέπει να πάψουν να αποτελούν στοιχεία αντιπαράθεσης και να γίνουν στοιχεία συναίνεσης. Δηλαδή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η εκλογή του, το Σύνταγμα, ο εκλογικός νόμος, γενικά το πολιτικό κλίμα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει το κείμενο αυτό για κάποιο πρόσωπο που έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα ψηφίσει ΠτΔ στην παρούσα Βουλή – όπως έχω κάνει εγώ 100 φορές;», αναρωτήθηκε και σημείωσε:

«Προφανώς αυτό θα εξαρτηθεί και από το ποιος θα προταθεί για Πρόεδρος. Υπεύθυνο είναι το πολιτικό μας σύστημα, γιατί έχει γεννηθεί και αναπτύσσεται σε μια αντίληψη μόνιμων συγκρούσεων. Δεν έχει στην ατζέντα του το θέμα των συναινέσεων και συμβιβασμών».

 

Διαβάστε επίσης:

Στον Μεϊμαράκη θα παραδοθεί το κείμενο-πλατφόρμα για την εκλογή Προέδρου 

Ποιοι βουλευτές υπογράφουν το κείμενο για την εκλογή Προέδρου

Πρωτοβουλία ανεξαρτήτων βουλευτών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ