Γεωργιάδης: Ο ορισμός εκλογών θα παρέτεινε την πολιτική αστάθεια

Γεωργιάδης: Ο ορισμός εκλογών θα παρέτεινε την πολιτική αστάθεια

Συνέντευξη στον Σωτήρη Σταθόπουλο

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την συναίνεση και την προεδρική εκλογή μίλησε στο Real.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τάσσεται κατά των σεναρίων που θέλουν συμφωνία για την προεδρική εκλογή και ορισμό πρόωρων εκλογών μέσα στο 2015.

«Αυτό απλώς θα παρέτεινε την προεκλογική περίοδο και θα συνέχιζε για περισσότερο χρόνο την αστάθεια», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την στάση του προσπαθεί να «αποσταθεροποιήσει την χώρα».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη:

 

Μήπως τελικά βιάστηκε η κυβέρνηση να μιλήσει για το τέλος των μνημονίων και το διαζύγιο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;

Ίσως δεν είχαμε υπολογίσει αρκετά το μέγεθος της ανησυχίας που θα προκαλούσε η ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια, με την προεδρική εκλογή, που δημιουργεί στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η παράμετρος δυσκόλεψε πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση και έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τους δανειστές μας.

Πιστεύετε ότι θα πρέπει να δεχθεί η κυβέρνηση εξάμηνη παράταση του μνημονίου;

Η κυβέρνηση είναι στο μέσο μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Κανείς μας δεν βοηθάει σε αυτή διαπραγμάτευση αν βγαίνει και αλλάζει την κυβερνητική θέση ή τα όρια.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της χώρας και θα επιλέξει την καλύτερη λύση που συμφέρει την Ελλάδα.

Εκτιμάτε ότι θα πρέπει να επισπευστεί η προεδρική εκλογή και να ακολουθήσει η ψήφιση των μέτρων που θα περιλαμβάνει η συμφωνία με την τρόικα;

Ο χρόνος κατά τον οποίον θα διεξαχθεί η προεδρική εκλογή δεν είναι το μείζον.

Το μείζον είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να συνεχίσει η χώρα τη συντεταγμένη πορεία της και να γίνουν οι εκλογές -το τονίζω- στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, τον Ιούνιο του 2016.

Δεν πιστεύω καθόλου σε σενάρια που λένε για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα και ορισμό σύντομου χρόνου εκλογών.

Αυτό απλώς θα παρέτεινε την προεκλογική περίοδο και θα συνέχιζε για περισσότερο χρόνο την αστάθεια.

Είστε από τους πιο σκληρούς επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύετε ότι μια συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα θα βοηθούσε στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα;

Να γίνει και μία συνάντηση, και δύο, και 100 συναντήσεις. Όμως, οι συναντήσεις πρέπει να έχουν ουσία. Δεν γίνονται για τη φωτογραφία ή για τη δήλωση της στιγμής.

Εάν ο κ. Τσίπρας έδειχνε ότι έχει όντως σκοπό να συμβάλει στη σταθερότητα της χώρας, τότε ο κ. Σαμαράς θα όφειλε να τον έχει καλέσει.

Από τη στιγμή, όμως, που ο κ. Τσίπρας σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους κάνει το παν, όχι για να ρίξει την κυβέρνηση απλώς, αλλά για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε δεν βλέπω σε τι θα εξυπηρετούσε στα αλήθεια αυτή η συνάντηση.

Κατά τη γνώμη σας ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο και από ποιο πολιτικό χώρο να προέρχεται;

Δεν είναι μείζον ούτε να είναι πολιτικό πρόσωπο ούτε να μην είναι, ούτε να είναι από την Κεντροδεξιά, ούτε από την Κεντροαριστερά.

Το μείζον είναι να είναι ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να ενώσει τους Έλληνες, να μπορεί δηλαδή να αποτελέσει το σύμβολο της ενότητας του πολιτικού κόσμου και του λαού σε μία δύσκολη εποχή για την πατρίδα.

Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν και εντός του πολιτικού κόσμου και εκτός.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ