Γιακουμάτος:Να γυρίσει ο ουρανός ανάποδα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… δεν βλέπω

Γιακουμάτος:Να γυρίσει ο ουρανός ανάποδα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… δεν βλέπω

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την τιμή του πετρελαίου, το ενδεχόμενο εκλογών ενώ εξέφρασε τον φόβο του  στο ενδεχόμενο να αναγκάσουν τη χώρα να βγει εκτός ευρωζώνης.

«Ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο έμπορος πετρελαίου και οι υπόλοιποι. Το πετρέλαιο είναι στο ιστορικότερο χαμηλό της τετραετίας. Θα μπορούσε να είναι πιο χαμηλά, μόνο από τους φόρους. Είναι άδικη η κριτική που γίνεται. Όταν βλέπεις ότι το 62% είναι φόροι δεν γίνεται αλλιώς», σχολίασε αρχικά για την τιμή του», σχολίασε αρχικά ο κ. Γιακουμάτος και συνέχισε:

«Έχουμε απόλυτα στοιχεία. 0,97 κάνουν οι φόροι και τα τέλη».

Γενικά οι τιμές έχουν πέσει. Έχουμε μείωση των τιμών σε επικίνδυνα επίπεδα αποπληθωρισμού», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν δίνω την αγοραστική δύναμη. Υπάρχει βέβαια πολύ μεγάλη μείωση. Σιγά σιγά, αρχίζει και βελτιώνεται η κατάσταση», τόνισε ακόμα.

«Για να βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπω, ούτε και αν γυρίσει ο ουρανός ανάποδα. Η διαφορά είναι αναστρέψιμη. Θα δείτε όταν θα γίνουν οι εκλογές. Θα βγει η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα», σχολίασε σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ενώ για την τρόικα είπε:

«Η τρόικα η οποία έχει διαψευσθεί και έχει πέσει έξω σε όλα της. Η μόνη λύση είναι πολιτική. Θα πρέπει 8 του μηνός πολιτικά, η Ελλάδα να πει ότι έχει φτάσει στα όριά της».

Σε ερώτηση για το αν θέλουν να μας ρίξουν εκτός ευρωζώνης απάντησε: «Αυτό φοβάμαι. Θα το δείξει η νεκροψία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ