Αυτά προτείνει ο Ραγκούσης για το ΠΑΣΟΚ

Αυτά προτείνει ο Ραγκούσης για το ΠΑΣΟΚ

Ως μόνη λύση χαρακτηρίζει τη διαδικαστική πρόταση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου ο Γιάννης Ραγκούσης, προτείνοντας όλα να ξεκινήσουν από τη βάση προς την κορυφή.

Ο πρώην υπουργός γράφει στη σελίδα του στο Facebook: “Θεωρώ ότι η ολοκληρωμένη διαδικαστική πρόταση που έκανε ο κ. Παπανδρέου είναι πραγματικά η μόνη λύση που αυτή τη στιγμή μπορεί να σκεφτεί κανείς για να λυθούν μια σειρά από πολύ σοβαρά προβλήματα που δεν αφορούν το σημερινό ΠΑΣΟΚ και πως αυτό θα επιβιώσει εκλογικά αλλά αφορούν και τη μεγάλη ανάγκη και επιθυμία που έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι για την ανασυγκρότηση και την ανασύνθεση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου….”

“Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την βάση προς την κορυφή και όταν σχηματιστεί ένα ανοιχτό μητρώο μελών μετά βεβαίως από μια εγερτήρια πρόσκληση που πρέπει να γίνει η οποία δεν θα είναι άνευ περιεχομένου ούτε άνευ κατεύθυνσης, πολιτικού και ιδεολογικού στίγματος…” τονίζει επαναλαμβάνοντας ότι σε περίπτωση που υπάρξουν πολιτικές πράξεις τέτοιας κατεύθυνσης και περιεχομένου είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στη “συλλογική, ενεργό πολιτική’.

“Να επιστρέψω για να εργαστώ σαν ένας από χιλιάδες, για μια νέα ενότητα για το μέλλον όλων των προοδευτικών πολιτών και αξιόπιστων πολιτικών που είναι σήμερα διασκορπισμένοι στα 4 σημεία του πολιτικού ορίζοντα. Από την Δημάρ, τους Μεταρρυθμιστές (το ιστορικό ρεύμα της ανανεωτικής αριστεράς) και το Ποτάμι μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ (μη περιλαμβανομένης της δημαγωγικής του ηγεσίας) και τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού κι όχι του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού. Να επιστρέψω για να ενώσω τις μικρές μου δυνάμεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα “Νέο ΠΑΣΟΚ”, προκειμένου να γίνει πράξη μία καθολική ανανέωση.

Δεν επιστρέφω όμως, για να αναβιώσει ένα παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει απαράγραπτες ιστορικές ευθύνες για το οδυνηρό τέλος της μεταπολίτευσης…” επισημαίνει ο κ. Ραγκούσης.

 

Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας διερωτάται:

“Προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, κι έτσι η χώρα να αποφύγει τους κινδύνους που συνεπάγεται για τον τόπο ένα πολιτικό αδιέξοδο γονιμοποιημένο με έναν πρωτοφανή λαϊκισμό, είναι άραγε διατεθειμένη η σημερινή Κυβέρνηση, όπως ακριβώς κάναμε εμείς το 2011, να παραχωρήσει τη θέση της σε μία Κυβέρνηση ειδικής αποστολής; Αναλαμβάνοντας στο τέλος τέλος και την ευθύνη για την αποτυχία όσον αφορά στην μη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο…”

“Ρωτώ : ποια χώρα, ποια δημοκρατία και ποιο Κοινοβούλιο που θέλει να αυτοπροστατευτεί από την επέλαση του λαϊκισμού δεν θα άλλαζε τώρα έναν, πλέον τεκμηριωμένα, αποτυχημένο Πρωθυπουργό και Αντιπρόεδρο ;” συμπληρώνει.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτοί είναι οι “επαναστάτες” του ΠΑΣΟΚ που ζητούν επιστροφή του Παπανδρέου

Έκτακτο συνέδριο και εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση ζητά ο Παπανδρέου

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ