ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Προκαλούν θυμηδία οι αποκαλύψεις περί δήθεν εξαγοράς βουλευτών

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Προκαλούν θυμηδία οι αποκαλύψεις περί δήθεν εξαγορά βουλευτών

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όσων επιδιώκουν την πολιτική ανωμαλία στη χώρα εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 

Ο κ. Σαμαράς υπογράμισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και τόνισε ότι αυτή θα την διασφαλίσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

“Σε αυτή την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων που θα κρίνει την έκβαση είναι η πολιτική σταθερότητα” είπε ο κ. Σαμαράς κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι φοβούνται την επόμενη ημέρα γι’ αυτό μετατρέπουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σε εκβιασμό.

“Ξεχνούν ότι το Σύνταγμα προβλέπει αυξημένες πλειοψηφίες για να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι για να γίνει πρόσχημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών”.

“Αυτό δεν πρόκειται να τους περάσει. Δεν φοβούνται μόνο μήπως περάσει η χώρα στην επόμενη μέρα, αλλά εκβιάζουν. Φοβίζουν τους ξένους επενδυτές, τους Έλληνες βουλευτές να μην ψηφίζουν πρόεδρο, το λαό με αλλοπρόσαλλες δηλώσεις τους” τόνισε κάνοντας λόγο για διαρκές παραλήρημα ανθρώπων που δεν ξέρουν που βρίσκονται και που θέλουν πάνε .

“Δεν έχω πρόβλημα με τις ασυνάρτητες απόψεις του έχω πρόβλημα όμως με την ανευθυνότητά τους και θα την αποτρέψω.  Σε ώρες κρίσεως για ένα λαό υπέρτατη αρχή δεν μπορεί να είναι το κόμμα αλλά η υπευθυνότητα απεναντι στο λαό” σημείωσε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας δυστύχημα για μια χώρα η αξιωματική αντιπολίτευση να επενδύει στην πολιτική αστάθεια , δηλαδή την ανωμαλία προκειμένου να τορπιλίσει την έκβαση μιας πανεθνικής προσπάθειας.

“Είναι συνταγματικά άηθες και πολιτικά άτομο να χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο για να αποτρέψει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή. Ξεκίνησε το χορό με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις περί δήθεν εξαγοράς βουλευτών και όταν συνειδητοποίησε ότι αυτές προκαλούν τον κόσμο, και προκαλούν σε κάθε λογικό άνθρωπο θυμηδία, προχθές συνέχισε με καταγγελίες περί αποστασίας.  Σκοπός είναι φανερός. Θέλουν να εμποδίζουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση και σύμφωνα με τη βούληση των Ελλήνων πολιτών που ζητούν να εκλεγεί από την παρούσα βουλή. Θέλουν να κάνουν τους βουλευτές νεροκουβαλητές στο μύλο μιας πολιτικής ανωμαλίας του κόμματος.  Είμαι βέβαιος ότι οι βουλευτές δεν πρόκειται να υποκύψουν στη λάσπη, τον εκβιασμό και δεν θα γίνουν συνεργοί και νεροκουβαλητές τους.   Η παρούσα βουλή θα εκλέξει τον πρόεδρο και θα βάλει τέλος στα σενάρια περί πολιτικής ανωμαλίας γιατί αυτό υπαγορεύει το εθνικό μας καθήκον”, επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ