Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά δύσκολη

Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά δύσκολη

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατά βάθος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και με το ΔΝΤ, είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών του προγράμματος που λήγει, αλλά τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εθνική οικονομία, για κάθε οικογένεια, για κάθε επιχείρηση, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο και η μεγάλη δυσκολία είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης σημείωσε ότι δεν υπάρχει ένα εσωτερικό μέτωπο που βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και τόνισε: «Άκουσα την αντιπολίτευση στο υψηλότερο επίπεδό της, να παραδέχεται ότι η δυσκολία που προκύπτει δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά αφορά τη χώρα και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι ενισχυμένη δημοσκοπικά. Μα αυτό τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει ότι τελικά δυσκολεύεται η χώρα, δυσκολεύονται οι πολίτες. Ας το ξανασκεφτούμε, ας το δούμε από τη σωστή οπτική γωνία».

Αναφερόμενος στις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του, το NATO αντιμετωπίζει τόσες πολλές κρίσεις ταυτόχρονα και στη νότια και στην ανατολική γειτονία του.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία η Ελλάδα να τοποθετείται ως παλιό κράτος- μέλος του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε όχι απλά και μόνο να διατηρεί την αξιοπιστία της διεθνώς, αλλά και να ενισχύει και τη θέση της στα ζητήματα που την ενδιαφέρουν, τα εθνικά ζητήματα, αυτά που συνδέονται με την Κύπρο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο» υπογράμμισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε τέλος, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η διατήρηση των προϋποθέσεων της εθνικής ισχύος και της εθνικής ασφάλειας, ιδίως τώρα που γίνεται και μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και για τη μετάβαση σε μια άλλη φάση.

 

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό 

Πλεύρης: Αν μας «γλεντούσαν» θα τα είχαμε κλείσει τα θέματα

Η Κεφαλογιάννη “μάλωσε” τον Άδωνι για το… μνημόνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ