Μπαλάφας: Το καλύτερο όπλο είναι η ψήφος του λαού

Μπαλάφας: Το καλύτερο όπλο είναι η ψήφος του λαού

Για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή, στον Real Fm 97.8.

«Οι δανειστές ξέρουν ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων του, θα είναι μία άλλη κυβέρνηση ως προς την στάση απέναντι στους δανειστές. Οπότε το βασικό δεν είναι να στέλνουν μήνυμα, είναι ότι πιέζουν εντελώς ασφυκτικά τους δικούς τους ανθρώπους της σημερινής κυβέρνησης γιατί θέλουν να έχουν καθαρό το τραπέζι από αυτά που ήδη έχουν υπογράψει», ανέφερε ο κ. Μπαλάφας.

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνεις, όταν στη μάχη πας για να πεθάνεις. Εμείς δεν πάμε για να ‘πεθάνουμε’, πάμε μαζί με τον ελληνικό λαό στο σύγκρουση αυτή επειδή οι στόχοι μας είναι ρεαλιστικοί και σωστοί και πάμε να κερδίσουμε».

«Οι δανειστές, όσο θα έχουμε κυβέρνηση Σαμαρά, αυτό θα κάνουν. Την επομένη μέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων, η στάση τους, μετά το χάσιμο της μάχης, θα τροποποιηθεί στην κατεύθυνση του ρεαλισμού», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Όταν χρωστάς λίγα το πρόβλημα το έχεις μόνος εσύ. Όταν χρωστάς πάρα πολλά το ζήτημα το έχει ο δανειστής. Το καλύτερο όπλο είναι η ψήφος του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωσε: «Όταν ο αντιπρόεδρος μιας κυβερνήσεως και ΥΠΕΞ θέλει να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μία θετική ενέργεια». 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ