ΒΙΝΤΕΟ-Μπαλτάκος: Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ δεξιά…

ΒΙΝΤΕΟ-Μπαλτάκος: Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ δεξιά…

«Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ δεξιά», δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, όπου προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος, με το όνομα «Ρίζες».

«Η ΝΔ ήταν πάντα κεντροδεξιό κόμμα, είχε κεντρώες πολιτικές και δεξιές πολιτικές, είχε κεντρώους πολιτικούς και δεξιούς πολιτικούς. Τώρα, λόγω των συνθηκών, επειδή αναγκάζεται να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, αναγκαστικά κινείται προς πιο κεντρώα σχήματα. Όταν κινείται προς πιο κεντρώα σχήματα, χάνει τη δεξιά της πτέρυγα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης διευκρίνισε πως το νέο κόμμα θα κινείται ιδεολογικά στο χώρο της δεξιάς, με το βλέμμα προς τους δεξιούς ψηφοφόρους, που έχασε η Νέα Δημοκρατία από κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, ο ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό», όπως αποτυπώθηκαν από το 16,5% που συγκέντρωσαν αθροιστικά στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Επίσης, ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε στραφεί εναντίον της τρόικας. «Η γνώμη μου ήταν ότι θα έπρεπε, λίγο πριν από τα προηγούμενα Χριστούγεννα, να έχουμε στραφεί τουλάχιστον επικοινωνιακά εναντίον της τρόικας. Από τη χρονική στιγμή που επιτύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, θα έπρεπε να στραφούμε κατά της τρόικας. Να μην είμαστε τόσο ανεκτικοί σε αυτά τα οποία ζητούν», επισήμανε.

Ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι θα συμπορευθεί με τον Βασίλη Καπερνάρο, με τον οποίο, όπως είπε, είναι φίλοι. «Πλην του κ. Καπερνάρου, που είμαστε φίλοι από τη δικηγορία και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, οι υπόλοιποι θα είναι αμιγώς μη πολιτικά πρόσωπα. Συμφωνούμε σε όλα-ιδεολογικά και πολιτικά», τόνισε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι έχει πολύ καλή άποψη και για τον κ. Ζώη.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Διαβάστε επίσης:

Μπαλτάκος: “Ρίζες” το νέο κόμμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ