Ο Παπανδρέου βρήκε “σύμμαχο” τον Κεδίκογλου

Ο Παπανδρέου βρήκε “σύμμαχο” τον Κεδίκογλου

Θετικός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση.

«Θα ήμουν ανακόλουθος αν έλεγα ότι δεν συμφωνώ, με την έννοια ότι σε διαφορετικό ύφος και με διαφορετικό ειδικό βάρος τα είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά εγώ τα είχα επισημάνει από τις ευρωεκλογές. Είπα ότι το αποτέλεσμά τους δεν συνιστά επιτυχία και ότι πρέπει να πάμε σε ένα ανοικτό συνέδριο, στο οποίο θα συζητηθούν όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Βήμα fm και συμπλήρωσε:

«Δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η όποια σταθερότητα και οι θυσίες του ελληνικού λαού από μια κίνηση πολιτική που αφορά το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε».

«Αν πούμε ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη,  πείτε μου ποια κατάλληλη στιγμή υπήρξε τα πέντε τελευταία χρόνια που είμαστε συνέχεια σε μια κρίση;  Σήμερα είναι η διαπραγμάτευση, αύριο θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεθαύριο οι εκλογές…», υπογράμμισε ο Συμεών Κεδίκογλου και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι αν είναι να λες αλήθειες και αν νομίζεις ότι αυτό κάνει καλό στο κόμμα σου και στο χώρο σου, τότε όχι απλώς πρέπει να το λες, αλλά έχεις και υποχρέωση να εκφράζεσαι. Πρέπει να γίνει ένα ανοικτό συνέδριο, να δούμε με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε και θα αποφασίσει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Αν ο κ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και ήταν απλός βουλευτής; Πού έγκειται ο κίνδυνος για τη σταθερότητα;».

«Ταυτίζεται η σταθερότητα της χώρας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι αγορές με τη θέση που έχει ένας άνθρωπος; Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίφαση σ’ αυτό. Νομίζετε, όμως, ότι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι όλα καλά και όλα ανθηρά; Φτάσαμε στο σημείο να λέμε αν το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει ή όχι να μπει στη Βουλή!», επεσήμανε.

Παράλληλα πρότεινε χρονικά την διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ «όπως έχει προγραμματιστεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, τον Ιανουάριο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αντί να γίνει Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς αν τα συμμετάσχει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, απάντησε:

«Δεν ξέρω πώς θα έχει εξελιχθεί το πράγμα, διότι ακούμε νομαρχιακές επιτροπές, η μία μετά την άλλη, να λένε ότι δεν συμμετέχουν. Νομίζω ότι είναι πολλές αυτές…».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος:Δεν ήταν της ώρας η παρέμβαση Παπανδρέου

Πάγκαλος για Βενιζέλο: Αντιπαθέστερος πολιτικός αρχηγός μετά τον Μιχαλολιάκο

Τζάκρη: Οποιοσδήποτε θα ήταν καλύτερος από τον Βενιζέλο

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου

Υπέρ της πρότασης του Παπανδρέου ο Σαχινίδης

Γρηγοράκος για Παπανδρέου: Βαράει μπαλωθιές στον αέρα εκ του ασφαλούς

ΒΙΝΤΕΟ-Κουκουλόπουλος: Αυτά που λέει ο Παπανδρέου είναι για μετά

Ο Κασσής προτείνει τη Φώφη για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ