Βούλτεψη: Η διαδικασία ξεκλειδώνει

Βούλτεψη: Η διαδικασία ξεκλειδώνει

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, κάνοντας λόγο για ουσιαστική εκκίνηση της διαδικασίας της τελευταίας φάσης της διαπραγμάτευσης.

«Ασφαλώς η πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε αυτή τη συζήτηση. Πράγματι, πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη. Μια ουσιαστική εξέλιξη και ουσιαστικές θα είναι και οι συζητήσεις. Μετά από ένα μπλοκάρισμα που όλοι παρακολουθήσαμε, η διαδικασία ξεκλειδώνει. Ουσιαστικά αυτό που έχουμε είναι μία εκκίνηση, ουσιαστική εκκίνηση της διαδικασίας της τελευταίας φάσης που όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Κομισόν περιλαμβάνει και την αξιολόγηση του προγράμματος, αλλά θέτει και τις βάσεις, το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Βούλτεψη.

Στο ερώτημα τι εννοεί λέγοντας ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να κλείσει αυτή η συμφωνία χωρίς μέτρα που να θέσουν σε κίνδυνο η ανάπτυξη. Αυτό είναι το δικό μας όριο. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, αλλά όλες οι διαπραγματεύσεις έχουν όρια και το βασικό μας όριο είναι αυτό που πετύχαμε, η ανάπτυξη που πετύχαμε για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ύφεσης να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Είναι το κρίσιμο μέγεθος αυτό, ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρόοδο της χώρας είναι η ανάπτυξη. Και αυτή την ανάπτυξη που με τόσους κόπους και τόσες θυσίες του ελληνικού λαού πετύχαμε δεν θέλουμε να τη θέσουμε σε κίνδυνο».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση της Κομισιόν για το Παρίσι

Καμμένος: Η κυβέρνηση θα χορέψει το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το απόγευμα

ΤΩΡΑ-Ραντεβού την Τρίτη στο Παρίσι με την τρόικα η κυβέρνηση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ