Καμμένος: Η κυβέρνηση θα χορέψει το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι

Καμμένος: Η κυβέρνηση θα χορέψει το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ, το κρίσιμο ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι αλλά και τις ενδεχόμενες συνεργασίες.

«Επισφραγίστηκε η ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας παρόλα τα σενάρια που γράφτηκαν το Σαββατοκύριακο. Επισφραγίστηκε από το σύνολο του συνεδρίου που είναι το ανώτατο όργανο του κινήματος», σχολίασε αρχικά ο κ. Καμμένος σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι ΑΝ.ΕΛ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνέχισε αναφερόμενος στα του συνεδρίου:

«Πλέον δεσμεύονται όλοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι είδα πολλά κινήματα, με τα οποία με άλλα συμφωνήσαμε να συμπορευθούμε και άλλα, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο για να συμπορευθούμε. Κινήματα τα οποία είναι κόμματα και συμμετείχαν στις τελευταίες ευρωεκλογές, από διαφορετικούς χώρους, όλα μέσα στον δημοκρατικό και πατριωτικό χώρο».

«Εικοσιένα συνολικά κινήματα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση την οποία κάναμε για την δημιουργία μίας μεγάλης πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας που θα συνυπάρξει στο επόμενο ψηφοδέλτιο με κορμό τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο αντίστασης απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση με μία πολιτική πρόταση η οποία εγκρίθηκε από το συνέδριο αλλά και από τους συνεργαζόμενους. Βάλαμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη, έναν ξεκάθαρο πολιτικό μανδύα και πλέον θεωρώ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είμαστε με πλήρες οπλοστάσιο», πρόσθεσε.

«Αυτό που αποφάσισε το συνέδριο ήταν ότι στη δομή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν μπορούν να μπουν όσοι έχουν ψηφήσει τα μνημόνια. Στα συνεργαζόμενα κόμματα όμως και κατά περίπτωση, θα δούμε τέτοιου είδους υποψηφιότητες. Όμως μέσα στο ιερό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους υποψηφιότητες», συμπλήρωσε ακόμα.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Καμμένος είπε:

«Η κυβέρνηση θα χορέψει το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι. Είδαμε μια κυβέρνηση να κυβερνά μέσω e-mail. Αυτά δεν απέδωσαν, ούτε οι ολονύκτιες τηλεδιασκέψεις, για έναν απλό λόγο. Διότι αυτά τα οποία ζητά η τρόικα είναι αυτά για τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές του ασφαλιστικού όπου ο κάθε συνταξιούχος θα πάρει 10 ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας. Αυτά περιλαμβάνονται στο 1ο και το 2ο μνημόνιο. Δεν είναι κάτι καινούριο. Προσπαθούν να το φέρουν μαλακά τώρα στον Ελληνικό λαό. Γι αυτό λέμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με τους δύο αυτούς εταίρους πολιτικούς οι οποίοι έχουν δεσμευθεί έναντι της τρόικας για μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο Ελληνικός λαός», και συνέχισε:

«Έχουμε ουσιαστικά κατάργηση του δικαιώματος του οφειλέτη – πολίτη, να σώσει το σπίτι του μέσα από κάποιες διαδικασίες και ενδυναμώνεται η τράπεζα αλλά και το δημόσιο. Αυτά που συμβαίνουν οδηγούν στην απώλεια της ιδιωτικής περιουσίας με τη βαριά φορολογία και την άδικη φορολογία στα ακίνητα. Πάνω από 2,5 εκατ. Έλληνες είναι στα πρόθυρα της φυλακής. Η κυβέρνηση επιμένει, η τρόικα επιμένει και ο Ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί να αποφασίσει».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχουμε ξεκαθαρίσει. Εμείς έχουμε τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση αν αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν γίνουν αποδεκτές», τόνισε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ