Γιακουμάτος: “Όποιος δουλεύει κάνει και σφάλματα”

Γιακουμάτος: “Όποιος δουλεύει κάνει και σφάλματα”

 

«Και βόμβα “Xιροσίμα” να ρίξει η τρόικα στην Ελλάδα, αυτό το μέτρο δεν παίρνεται πίσω, ούτε οι 100 δόσεις της φορολογίας ούτε της ασφάλισης. Εδώ έγινε ένα λάθος, δεν έγινε από την τρόικα, εμείς φταίμε. Το λάθος ήταν τα ληξιπρόθεσμα, είναι βασική αρχή, αυτά ρυθμίζουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, με τους δημοσιογράφους, στις Σέρρες, με αφορμή την παρουσία του στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που διεξάγεται στην πόλη των Σερρών.

«Όποιος δουλεύει κάνει και σφάλματα» είπε συμπληρώνοντας ο κ. Γιακουμάτος.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, χαρακτήρισε τη σημερινή Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ως την κρισιμότερη και αποφασιστικότερη των τελευταίων εξήντα ετών, καθώς, όπως επεξήγησε, «από την 1η του Γενάρη του 2015 σταματά η οικονομική υποχρεωτικότητα της συνδρομής των μελών των επιμελητηρίων».

“Το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί στη Βουλή, έχει πάρει σειρά για να συζητηθεί, είναι ένα σχέδιο νόμου, που βασίζεται στην ανταποδοτικότητα. Τα επιμελητήρια θα προσφέρουν υπηρεσίες ανταποδοτικές και θα πληρώνονται από τους επιχειρηματίες για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν”, αποκάλυψε ο κ. Γιακουμάτος.

Το παρών στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έδωσε και ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε ότι “ο επιχειρηματικός κόσμος, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των καιρών, ξεπερνά τον εαυτό του βγαίνοντας δυναμικά μπροστά, αποδεικνύοντας πως μόνο με τη σκληρή δουλειά και την εξωστρέφεια και την επαγγελματική ευσυνειδησία μπορεί να ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματα και να προχωρήσει μπροστά. Από τη μεριά του, το υπουργείο Εσωτερικών στέκεται αρωγός στις προσπάθειές σας και μέσω της υποστήριξης σε λειτουργικό και επιχειρησιακό επίπεδο των δήμων και των περιφερειών αποδεικνύει καθημερινά ότι το κράτος βρίσκεται κοντά σε καθέναν που έχει ανάγκη”.

Η Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε., που αποτελεί το ανώτατο όργανο της Επιμελητηριακής Κοινότητας, στην οποία συμμετέχουν οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας που αντιπροσωπεύουν περίπου 800.000 επιχειρήσεις, θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι, ενώ το βράδυ μετά από απόφασή ��ης πρόκειται να βραβεύσει την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη για τη μέχρι τώρα ανασκασφική της πορεία και το έργο της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ