Μαρκογιαννάκης: Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, προφανώς και θα υπάρχει πρόβλημα

Μαρκογιαννάκης: Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, προφανώς και θα υπάρχει πρόβλημα

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Όλοι μας έχουμε γίνει κατά καιρούς μάρτυρες του ιδίου έργου. Πάντα όταν ερχόταν η τρόικα, προέβαλλε απαιτήσεις ιδιαίτερα σκληρές αλλά στο τέλος καταλήγαμε σε κάποια συμφωνία. Θέλω να πιστεύω ότι και τώρα, παρά τις σκληρές απαιτήσεις της τρόικας, θα καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία. Αν δεν καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία, προφανώς και θα υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να δώσω απάντηση για το τι θα συμβεί. Θα είναι ένα δύσκολο πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση».

«Αυτή τη στιγμή, η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της πενταετούς πορείας κρίσης την οποία όλοι βιώνουμε. Θα έπρεπε να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή, διότι και η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τη στήριξη για τη χώρα και η αντιπολίτευση να ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Αυτή την ώρα τάζουν λαγούς με πετραχήλια και τα πράγματα είναι δύσκολα», πρόσθεσε.

«Αν θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού και της αντιπολίτευσης, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία, τέτοιου τύπου. Πάντως είναι χρήσιμο να γίνει συζήτηση», σχολίασε αναφερόμενος στην πρόταση Σταθάκη, για συνάντηση και συνεννόηση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των εκλογών.

«Το Πόθεν Έσχες δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Τώρα τελευταία, γίνεται σοβαρός έλεγχος, αλλά στο παρελθόν ήταν ένας τυπικός έλεγχος. Τα τελευταία χρόνια γίνεται σοβαρός έλεγχος όχι από βουλευτές, αλλά από δικαστές», σχολίασε σχετικά με την υπόθεση Καρατζαφέρη.

«Η βουλή λειτουργεί, όταν έχει δικογραφία, όταν έχει μια επίσημη καταγγελία. Είναι αρμοδιότητα της επιτροπής θεσμού και διαφάνειας, της οποίας προϊσταται ο κ. Νεράντζης. Εκεί ειπώθηκε κάτι για τον κ. Μπαλτάκο», σχετικά με την συμμετοχή που μπορεί να είχε ο κ. Μπαλτάκος στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ