Βούλτεψη: Ο Τσίπρας αυτοπροσκλήθηκε

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας αυτοπροσκλήθηκε

«Tο βασικό είναι να έχουμε αυτήν τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο και από την κρίση. Οι ημερομηνίες παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και έχει υπόψη της και τους χρόνους και τα πάντα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σε συνεντεύξεις της στους ραδιοσταθμούς «Παραπολιτικά 90,1» και «ΣΚΑΙ» σημείωσε για το χρέος πως «σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση και με όσους λένε ότι πρέπει να πούμε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, εμείς λέμε ότι όποια χώρα βγει και πει ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο, είναι μια χώρα -το είπε κι ο Πρωθυπουργός- που δεν θα τη δανείζει κανείς και στην οποία δεν πρόκειται να έρθει ποτέ επενδυτής. Ποιος προτίθεται να βάλει τα λεφτά του σε μια χώρα με μη βιώσιμο χρέος, χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει;».

Για ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η απάντηση που έλαβε, μέσω δημοσίων δηλώσεων των στελεχών -των πιο επίσημων στελεχών- του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν συγκεκριμένη. Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του (κ. Τσίπρα), ο κ. Παππάς, έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας -είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του Πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί (ο πρωθυπουργός). Σε άλλη του δήλωση είπε πως αν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές… Ο κ. Βούτσης, που είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει δηλώσει: «Διάλογος, ναι, μόνο αν συμφωνήσουμε πάνω στην πρέπουσα γραμμή». Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι υπονομευμένος διάλογος. Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης… Για να μπορέσει να υπάρξει οποιοδήποτε μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα».

Αναφερόμενη στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μετά και τις δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη, η εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση, όμως, σε κεντρικό επίπεδο, σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου και συνεννόησης των δύο αρχηγών, του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, βρίσκεται σε συνεννόηση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Διότι εμείς, αυτό που βλέπουμε είναι ότι αντίπαλός μας δεν είναι ο εαυτός μας, αντίπαλός μας είναι αυτός που υπονομεύει την προσπάθεια…Έχω ξαναπεί ότι αντίπαλός μας είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που υπονομεύει την προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης

Παπαμιμίκος: Δεν πρόκειται να συναντηθεί ο Πρωθυπουργός με τον Τσίπρα

Σκουρλέτης: Ανοιχτοί σε συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα χωρίς Βενιζέλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ